Lite sol idag

2018-11-14

Halvfem i morse hoppade Zacko ner ifrån min säng och gick fram till dörren och ställde sig. Eftersom jag sover väldigt lätt så vaknade jag med en gång. Han var så tydligt med att han behövde gå ut så det var bara att dra på sig lite kläder och skor och gå ut. Helt klart så var han dålig i magen. Spydde två gånger och la en mycket lös hög. Sedan hade han väldigt bråttom hem igen. Han hoppade upp i sängen och snarkade innan jag hade fått av mig kläderna. Sen blev det sovmorgon ända till nio.

Gick till Kinna Finbageri för att handla nybakt. Det var 11 plus, mulet och vindstilla. Köpte ett gäng tekakor och två wienerbröd, dom som kalla åttor.

I dag så tittade faktiskt en lite blek sol fram en stund. Önskar se mer av den!

Efter kaffet med goda tekakor till så så var det dags att köra till MM för att handla. Inte så mycket folk idag så det tog inte allt för lång tid att klara av inköpen. Nu ska vi klara oss i alla fall en vecka framåt. Stannade till i Rydal för att kolla postfacket som var tomt. Fortsatte till Seglora och parkerade på vår plats. Gick en sväng med Zacko. Sedan så åt vi våra wienerbröd och dom smakade jättegott. Nu tar det ett tag tills nästa gång vi vill ha något sådant igen.

Tiden gick fort och det blev mörkt väldigt snabbt.

Tar väl en dag till ifrån 2012.

2012-11-14

Det soliga och varma vädret fortsatte även i dag. På morgonen var det lite svalare, 13 plus i skuggan och omkring 20 i solen. Det var nästan vindstilla och havet rörde sig knappast.

Småbåtshamnen

Jag gick till småbåtshamnen och det var några båtar som var på väg in eller ut.

Husbilen var tom när jag kom tillbaka men det låg en påse med bullar i köket. Efter en stund så kom Hasse tillbaka, han hade varit på en cykeltur och handlat lite apelsiner och annat.

Efter kaffet så tog vi en promenad på stan. Gick först bort till en närbelägen saluhall och kikade in där. En del hade lagt stora tygskynken över sina varor och hade kanske tagit siesta.

Sedan så fortsatte vi på dom smala gatorna där affärer och barer trängdes. Parkerade bilar lite överallt och vi undrade hur den där bilen som är inträngd mellan två andra ska komma därifrån. Gatan är så smal att det inte ryms två bilar i bredd.

Vi fortsatte på fler smala gator och vi tycker att det är hög mysfaktor här.

Man kommer alltid förr eller senare ner till stranden igen. Havet såg ut att vara lugnt men bruset från vågorna som kastade sig mot stranden var högt. Det höll på att bli högvatten och då hörs havet mycket. Det är fint att titta ut över stranden.

På vägen hem så gick Hasse in i en affär och köpte en kortlek till mig och ett klistermärke med en portugisisk tupp. Affärerna ser ofta ut att vara små men när man kommer in så växer dom på längden inåt och är fullproppade med prylar.

Det var sedan skönt att komma hem och dricka ett stort glas porlande vatten för det var väldigt varmt. Pressade två apelsiner och det smakade fräscht och gott. På eftermiddagen så började det att dra in lite moln och det blev lite svalare.

Tog en liten långsam tur i närområdet på dom smala gatorna och längs med stranden innan det började mörkna. Luften kändes ljummen och det var en underbar kväll.

Gjorde köttbullar till middag i kväll och dom smakade bra med kokt potatis, sås och andra tillbehör.

Sedan så fortsatte kvällen och nu ska jag lägga patiens med min nya kortlek. Det var länge sedan men jag tror att jag kommer ihåg hur man gör.

Nu blir vi kvar i Seglora ett tag om inte något oförutsett inträffar.