Körde lite i dag

2018-11-13

Dimmig morgon med hög luftfuktighet och 11 plus och ingen vind. Grått så klart men inget regn.

Våra husbilsgrannar kom över till oss och pratade en stund innan dom körde vidare. Kul att träffas igen.

Halv två var vi på väg. Stannade till i Rydal och tömde postfacket. Fortsatte sedan till Lidl i Kinna och jag gick in och handlade en del. Det blev Saskia, kolsyrat vatten, toapapper, som det var nersatt pris på, salami samt lite annat. Körde sedan till Kinna resecenter och parkerade på en husbilsplats där. Hasse gick ut och kopplade in el och jag och Zacko gick en liten runda. Kom lite regnskurar på eftermiddagen men det var mest dugg.

Lite senare så gick Hasse till servicekiosken och köpte några skraplotter till oss. Det var ett tag sedan sist. Blev bara en mycket liten vinst.

En anledning till att vi är i Kinna i kväll är att vi var sugna på pizza. Jag tycker dessutom att det sä skönt att slippa fixa till mat till oss en kväll i veckan.

Pizza beställde jag som vanlig på onlinepizza och den levereras från Pizzeria Scorpion som ligger inte alls så långt härifrån. La beställningen strax efter sex och vid halvsju så kom bilen med vår mat. Jag stod vid Servicekiosken när den kom och bad honom köra till husbilen vilket han gjorde. Där stod Hasse i dörren och tog emot kartongerna.

Satte oss och åt och maten smakade verkligen bra och vi blev proppmätta. Sen satt vi bara och myste resten av kvällen.

Fortsätter väl med en dag till från 2012-11-13.

2012-11-13

Ännu en solig morgon med en himmel blå som på ett vykort. Lite svalt, 10 plus, men i solen snabbt stegrande värme. Gick promenad på strandpromenaden och träffade en herre, samma som för två dagar sedan, som sade några ord, som jag inte förstod, log och viftade glatt till mig. Jag gjorde detsamma till honom.

När jag kom tillbaka så gick Hasse iväg till butiken för att köpa internettid. Det tog en bra bit över en timme innan han kom tillbaka och då hade han också varit inne i saluhallen och köpt mandariner och frallor.

När han kom fram till internetbutiken så var det kö, inte så mycket som igår men det tog lång tid. Sedan så ville dom knappast förstå vad det var han ville ha hjälp med men efter en stund och efter att dom två killarna bakom disk 3 och 4 hade snackat en stund så blev det äntligen klart. Hasse fick ett papper där det stod att han hade betalt 20 € men för vad framkom inte riktigt. Vi får väl se hur det fungerar och om det är antal timmar, dagar eller MB.

Vi fikade och sedan körde vi vidare söderut inåt landet lite. Vi hade valt bort betalvägar och körde nu på mindre vägar som var nästa helt ok. Beläggningen var rätt så dålig så det skumpade och skakade rätt så bra. Vi hade bestämt oss för att köra till en ort som heter Batalha och dit kom vi fram också. Ska finnas mycket sevärt i denna stad som är ett av Unescos Världsarv. Parkerade och gick ut och tittade oss omkring.

Parkeringsplatsen var rätt så trist och vi kände inte för att titta på någon kultur i dag. Fyllde vatten och så körde vi därifrån och nu blev det västerut.

Efter några skumpiga mil så kom vi fram till Nazaré och hitta fram till parkeringen som vi hade fått tips om av några husbilsvänner. Husbilen blev parkerad och vi gick ner till stranden där det finns en lång gata med mycket kaféer, barer, restauranger, souvenirbutiker och en hel del annat. Påtagligt mycket broderade dukar och en hel del handarbete. Fanns även några som sålde rostade kastanjer och en del andra nötter och torkad frukt.

Nu vet man var man är om man inte visste det innan. 

På trottoaren mot stranden satt det några gummor och torkade fisk som dom sålde. Undrar hur man äter den?

Lite blandade bilder ifrån eftermiddagens promenad. Undrar om dom nån gång tappar ner kläderna på gatan när tvätten hängs utanför fönstren.

Stranden är i alls inte illa och väldigt bred och lång. Staden verkar trevlig och här stannar vi kvar tills i morgon. Sen får vi se vad det blir.

När vi sedan kom tillbaka och tog fram datorn så upptäckte vi att här var fri internetuppkoppling. Inte fel på något sätt.

Egentligen så ska man ju äta fisk och skaldjur när man är i Portugal men ikväll så blev vi så sugna på kinamat när vi gick förbi en kinakrog. Tog en promenad dit på kvällen och hämtade mat. Blev två vårrullar, inte runda men platta, men dom var goda. En strimlad biff med lök och en rätt med räkor och en portion med ris (som innehöll grönsaker). Smakade jättegott och vi blev verkligen proppmätta. Är säker på att vi nog hinner med att äta all fisk och skaldjur som vi önskar oss under vår vistelse här.

Vi satt sedan och lyssnade på svensk radio på kvällen över internet och det var trevligt. Var ju i och för sig sport men det kom ju nyheter också och sedan så blev det ju Karlavagnen som vi lyssnade på en stund. Var ju inte ett ämne i kväll som vi var intresserade av.

Lite senare i kväll så ska vi gå en tur med Zacko och sen får vi se hur länge vi sitter uppe innan vi drabbas av den stora tröttheten.

I morgon ska vi köra till MM och handla en del till. Vi fortsätter sedan till Seglora efter ha kollat posten i Rydal.