Regn och grått

2018-11-11

Kom lite regn på vår morgonpromenad och vi blev lite våta. Det var 8 plus och svag vind.

Hela förmiddagen regnade det men på eftermiddagen var det en del uppehåll. Passade på att komma ut och promnera lite då.

Det är skönt att det ännu är ljust på morgonen vid åtta när jag går ut. Men det är ju bara en tidsfråga innan det är mörkt då. På eftermiddagen mörknar det vid fyra tiden och halvfem är det mörkt. Förresten är det knappast ljust på hela dagen. Ett stort grått molntäcket ligger tryggt här ovanför oss. Det verkar inte att vilja flytta på sig inom dom närmsta dagarna. Men det är bara att gilla läget.

Blir en liten tripp tillbaka till 2012 ikväll igen.

Efter en mycket regnig natt så var himlen blå med lite moln och solen lyste på oss igen och det var 10+.

I dag så valde jag att gå på den vackert stensatta strandpromenaden ända bort till husen som syns långt där borta. Det var en bit att gå.

På närmre håll så ser några av dom ut så här. Det finns även en mur runt. När jag kom runt där vägen svängde så såg jag ett Lidl på avstånd. Bra att veta när vi ska köra och handla.

Jag kom mycket nära havet och i dag så gick det höga vågor.

Stranden här är mycket stor och på sommaren är det säkert fullt med aktiviteter.

Eftersom blåsten fortsatte envist så kändes det bra att sitta inne i husbilen som gungade till rätt så bra ibland. När jag gick ut så var det skönt med en kapuschong att dra upp över kepsen så att den inte flög iväg och det kändes även bra mot vinden. Det är lite tråkigt att det blåser så kraftig att det är inte så skönt att vara ute men om man går upp i stan mellan husen så är det betydligt lugnare.

Helt plötsligt så fick ett gäng måsar för sig att det var dags för en stunds siesta på parkeringsplatsen utan för vår husbil. Efter en kort stund så reste alla på sig och flög iväg i en stor flock.

Eftermiddagen förflöt lugnt och jag satt mest och läste. Började på en ny bok av Kristina Appelqvist som heter ”Dom blå damerna”. Det gäller ju att fånga läsarens intresse på dom första sidorna och det lyckades denna bok verkligen att göra.

Hade köpt fisk i saluhallen för någon dag sedan och nu skulle den ätas. Hasse trodde ju att det var någon typ av strömming men ångrade sig när han rensade den. När jag sedan fileade den så tyckte jag nog att den var lite lik strömming. Jag gjorde som jag brukar göra med strömming, la ihop två till en flundra, panerade och stekte. Gjorde ett gott mos till med dill. Fisken var mycket salt och jag hade endast saltat lite. Kanske var fisken saltad? Jag vet inte men jag tyckte inte att det smakade så illa. Var rätt så mycket ben i den precis som i sill som strömmingen heter söder om Kalmar.

Det slutade sedan att blåsa så mycket och hoppas att det inte börjar igen. I morgon kanske vi stannar kvar här, det beror lite på vädret.

Men vi blir kvar i Seglora i morgon oavsett väder!

2 reaktioner till “Regn och grått”

    1. Eftersom det är som det är just nu så är det väldigt roligt att titta tillbaka. Det är det egentligen alltid. Trevliga minnen är alltid rätt.

Kommentarer inaktiverade.