Blev så ledsen

2018-11-09

Otroligt vindstilla och milt men så grått. Det var 9 plus och bra väder att promenera i.

Provade min nya brödrost i dag. Hasse hade haft igång den några gånger som man ska göra innan man rostar bröd i den första gången. Det ryker och luktar illa då så han gjorde det utomhus. Den verkar väldigt bra och med en massa olika finesser. Rostningen av brödskivorna var bra. Gillar den krispiga ytan som det blir av rostningen. Dessutom om brödet är lite torrt så blir det mycket godare av att bli rostat tycker jag.

Appropå väder så på eftermiddagen/kvällen så kom det lite regn.

I dag har vi inte gjort så mycket, typ inget alls. Så klart ”gör” man alltid något. Läser, fixar till mat, städar lite, plockar fram och plockar undan och så vidare. Och idag så var det dags för latrintömning.

Tyvärr så blev det ingen provtagning för Hasse denna vecka som det var tänkt. Undrar varför? Så nu skjuts allting upp ytterliggare minst en vecka.

Sent på eftermiddagen i dag så hörde vi på nyheterna att den försvunne 12 åriga pojken i Falkenberg hade hittats död. Så otroligt sorgligt. Våra tankar går nu till hans familj och anhöriga i deras stora sorg.

Lite mer ifrån 2012-11-09 då vi var rätt så nyfikna och oerfarna med att övervintra. Allt var spännande och roligt. Men det var tredje gången så vi hade ju lite erfarenhet. 

Det var äntligen en härligt solig morgon och 10 plus. Jag gick ner till fiskhamnen och dit ska man ju helt klart gå morgonen. Nu var det lite livligare där. Det låg en båt en bit ut i vattnet och fiskade och en hade kommit in och blivit uppdragen på land och fisken höll på att sorteras. Emellanåt så kastades det en fisk bort till dom skränande fiskmåsarna som omedelbart råkade i slagsmål om vem som skulle ha fisken.

Borta vid fiskbodarna stod en kvinna med en jättestor kniv och rensade fisk. En liten katt hade fått en levande fisk som den lekte med. Han kastade upp fisken i luften och gjorde en frivolt och fångade den igen. Några damer kom med plånböckerna i händerna för att köpa av den nyfångade fisken. En fin morgon med en gammaldags atmosfär.

Efter att vi hade betalat så körde vi vidare. Vi kom strax ut på motorvägen och körde förbi Porto. Där var det väldigt mycket trafik och ibland så gick det lite långsamt men dock framåt. Det blev sedan några mil betalväg och sedan icke betalväg igen.

När vi kom fram till avfarten som gick till Figueira da Fox så körde vi av där. Vi hittade utan problem till den stora parkeringsplatsen utanför Mercado Municipal.

Det stod ett flertal husbilar här och vi parkerade längs med staketet med utsikt över den enorma sandstranden.

Vår utsikt utanför dörren.

Vi gick bort till saluhallen och tog en sväng där. Här fanns det mycket frukt och grönsaker, fisk i mängd och en hel del annat. Beslöt oss för att gå dit och handla lite senare.

Vi tog först en liten tur längs med stranden och beundrade utsikten. Gick över gatan och där finns det många barer och kaféer och en turistbyrå. Det var riktigt varmt nu och vi hade som tur var bytt om till svalare kläder. När vi kom hem så satt jag ute i solen och läste nån timma och vad det var härligt.

Vi gick sedan för att handla i saluhallen och det var inte en minut för tidigt för dom stängde klockan 16.00 på fredagar. Och det var just vad klocka var. Fick i alla fall köpt det som jag hade tänkt mig, fast ingen fisk tyvärr, så ikväll blir det mycket grönsaker till middag.

Satte in påsen med våra inköpta varor i husbilen och gick bort för att gå ut till fyren. När vi kom till sandvägen som ledde ut dit så ångrade vi oss, det var så mycket vattensamlingar. Lite längre ut stod det några gubbar och fiskade.

Det blev en stadsrundtur i stället och det var trevligt. Kom fram till ett ställe där jag kände igen mig och visst var vi här våren 2011 när vi åkte hemåt men då stod vi på en campingplats en liten bit ifrån ett stort varuhus.

På kvällen så fylldes det på med husbilar och bakom oss parkerade en schweizare så nära att det blir en omöjlighet för oss att backa ner ifrån klossarna. Men vi tänker faktiskt inte köra i morgon, tror vi.

Jag tycker det är så roligt att titta tillbaka och återuppleva våra minnen sedan 2012. I synnerhet nu som vi liksom är långliggare i Seglora.