Körde en sväng i dag

2018-11-08

Gråväder i dag också, inte en solglimt på hela dagen. Morgonens promenad avklarades vindstilla och milt väder, det var 8 plus.

Strax efter ett startade Hasse motorn, lossade på handbromesen och så rullade vi iväg. Först så körde vi till Rydal för att kolla om vi hade fått någon post och det hade vi inte fått. Vi körde sedan mot Borås och när vi kom dit så svängde av mot Viared. Där ligger Biltema och dit var vi på väg. Hasse hade kollat i deras katalog och hittat ett försäkringsgodkänt lås till sin cykel och det ville han titta på innan köp.

Kom fram dit och parkerade, var gott om plats. Nu gick vi båda två till varuhuset och Zacko fick vara ensam. Oj vad han grät när vi lämnade honom. Känns inte bra alls.

Cykelavdelningen med lås och annat låg precis när vi kom in. Vi hittade låset och Hasse kollade på det och sedan så hamnade det i korgen. Jag har funderat ett tag på en brödrost. Det är så gott med rostat bröd. Vi hittade en sådan till ett bra pris och den åkte också ner i korgen. Blev lite annat också som hamnade i korgen. Efter vi hade betalt så gick vi bort till kafeet och köpte korv med bröd. Två till Hasse och en till mig. Smakade bra.

När vi kom hem igen så blev Zacko som vanligt jätteglad. Vi hade bara varit borta i drygt en halvtimme men för honom så var det en evighet. Kramade om honom och sen så var allt bra igen.

Sedan så körde vi tillbaka till Seglora och parkerade. Det var roligt att komma ut lite.

2012-11-08 i Vila Cha i Portugal

Det var svalt men inte kallt, plus 13, denna mulna morgon. Jag blev varm när jag gick i rask takt för att gå till hamnen.

Den hittade jag inte men kom fram till en trevlig strand och en stor parkering utanför ett café.

Fanns även en vinterstängd restaurang där i närheten.

Hasse hade varit och köpt frallor i campingbutiken och dom var mycket goda. Liknar källarfranska eftersom dom är mjuka och lite mjöliga på utsidan men dom är inte så stora.

Vi bestämde oss för att stanna kvar här i dag också och bara ta det lugnt. Det blev lite regn senare på dagen så det var skönt att sitta inne i husbilen och mysa i lugn och ro. Efter att har kört i några dagar så känns det som att vi behöver vänta på själen, liksom komma till ro. Och som jag tycker när vädret är lite taskigt så är det bra att stå på el, bekvämare liksom att kunna använda det. Vi har ju en hel del apparater som vi använde ström till och en del av dom går ju på 12 volt också men det kan gå snabbt att dra ur husbilens batterier. När det är lite kyligt på natten så behövs batterierna bättre till att köra pumpen till den vattenburna värmen. Vi har ju elverk med men det kan bli lite tröttsamt att lyssna till det i flera timmar. Går ju bra en timme eller så tycker vi och så beror det också på var man står och hur nära det finns grannar.

Här finns lita olika bilar som kör runt och säljer diverse livsmedel. I går handlade Hasse fina apelsiner och jättegoda vindruver ifrån bilen med frukt och grönt. I dag var det nära han köpte fisk ifrån fiskbilen men han ville fråga mig först. Jag tyckte det var ett bra förslag men då hade fiskbilen redan hunnit köra iväg. Kanske blir det i morgon i stället?

På eftermiddagen så trotsade vi regnet och tog en stilla promenad till den lilla hamnen. På vägen dit så gick vi förbi två klädaffärer och ännu några kaféer och inifrån dom hördes det ett glatt pladdrande. En stund efter vi hade kommit hem så upphörde regnet och solen försökte att bryta sig igenom molnen med rätt så dåligt resultat till att börja med. Sedan så blev det faktiskt ett par soliga timmar innan solen försvann.

Kvällen 2018 blev sedan lugnt här och det var ju inte oväntat. 

2 reaktioner till “Körde en sväng i dag”

  1. Måste ju komma härifrån ibland. Är ju rätt så ödsligt här. Är nog lite avundfrisk på ert underbara boende på Gran Canaria. Det är så underbart att läsa att ni har det så himla bra. Fortsätt med det.

Kommentarer inaktiverade.