Vintertid

2018-10-28

När jag vaknade i morse och tittade på klockan så var den sju och det var ljust ute såg jag. Fick det inte att stämma alls. Men så kom jag på att vi nu hade gått över till vintertid. Alltså så är det ljusare tidigare på morgonen och mörkare tidigare på kvällen.

Det var frost på marken och trots att vår husbilstermometer visade på plus 2 så var det minusgrader ute. Brr så kallt. Det blåste dessutom en svag iskall vind. Molnen kom och gick och det var en del sol också ibland. Men den värmde knappast inte ute men inne värmde den gott.

Dom husbilar som stod här när vi kom hit och som har stått här i helgen körde iväg på eftermiddagen och det blev rätt så tomt här. En del husvagnar står ju kvar. På kvällen så kom det hit en husbil som parkerade en bit framför oss och vad jag har förstått så kommer den att stå kvar här ett tag. Dom har även en personbil med sig.

När jag hade 50 sidor kvar i boken ”Vild eld” av Ann Cleeves så tog lånetiden slut. Vad snopen jag blev! Loggade in på bibblan för att låna om den. Men det gick inte för jag hade förbrukat mina lån på bägge mina lånekort. Kunde inte låna om den förrän på onsdag. Ibland så är jag både otåligt och impulsiv så jag loggade in på mitt Bokuskonto och kollade vad boken kostade att köpa. Jag ville ju läsa klart den nu. Eftersom den bara kostade 89:- så köpte jag den.

Det var en mycket bra bok. En så bra story med en mycket oväntad upplösning. Så fina miljöskildringar av Shetlandsöarna med det vilda och otyglade klimatet med plötsligt tät dimma och mycket annat. Dessutom så bra personporträtt. Ska tydligen vara sista boken i denna serie. Det tycker jag är väldigt tråkigt och jag hoppas på en nystart med samma personer. Vill ju gärna få reda på hur det går för huvudpersonerna och deras framtid. Författarinnan kan väl inte lämna oss trogna läsare med alla våra frågor? Måste ju få reda på hur det går med förlovning och graviditet. 

Kvällen blev lugn och vad annat var att vänta. Kollade på internet en del och Hasse har nu fått SVT play installerat på sin platta så han var fullt upptagen på eftermiddgen och kvällen med att kolla på olika programm. Vad ska man egentligen med en tv till.

Väntar nu på att det ska bli lite mildare väder men det blir det nog inte förrän på tisdag. Men då så ska det tydligen blir regnigt igen.