Högsommarvärme

2018-10-13

Lätt mulen morgon, 15 plus och en svag vind. I dag så gick vi till ”stan” som ligger typ ”runt hörnet”. Molnen försvann och det blev snabbt 22 – 28 plus.
I dag så skulle jag köpa frallor och hittade tre bagerier. På två av dom var det rätt så lång kö men inte på det tredje så där jag in. Det var dessutom lätt att sätta Zacko utanför så vi hade koll på varandra.

I dag så köpte jag även dessa två bakverk som jag tyckte såg läckra ut. Det händer inte så ofta för vi är inte så förtjusta i kakor, tårtor och sånt där.

På ställplatsen är det rätt så lugnt men det hörs en massa ljud ifrån omgivningarna. Det är flygplan, tåg, blåljusfordon och brummande från den närbelägna motorbanan samt lite annat.

På eftermiddagen så delade vi på ett av bakverken och det smakade bra. Det var mättande och lite för maffigt och lite för sött så det räckte verkligen med en halva. Nu har vi ett kvar till i morgon. Hade ju räckt om jag hade köpt ett.

Gick en sväng med Zacko och då så fick jag syn på detta lite ovanliga hus. Tyckte det var så fint.

Vid tretiden så började den lilla dockteatern spela musik och det lät trevlig. Vid halvfyra så började det komma hit barn med vuxna i sällskap för att titta på föreställningen. Sedan så började dom att plocka ihop och en del av det hela kördes iväg mot nya mål antar jag.

På eftermiddagen så satt jag ute i den varma solen och läste. Det var så skönt när det ibland kom en lätt ljummen vind och svalkade lite. Läste klart ”Prästinnans strand”  av Anna Ihren och det var en bra story. Väldigt avskalad utan en massa onödig utfyllnad tyckte jag. Handlingen utspelar sig i Portugal och i huvudsak i Albufeira och en del på Fiskarnas strand där. Även på en del andra platser. Rätt så roligt att läsa om platser som jag känner till.

Det kom några husbilar till under kvällen som parkerade här. Det var en som flyttade runt en del och varje gång han hade flyttat så åkte parabolen upp. Efter ett bra tag så stannade han kvar och tydligen hade nu fått bra mottagning så dom kunde titta på tv. Skönt att vi inte har dom problemen.

I morgon har vi tänkt oss att fortsätta till en annan plats.