Mycket fel idag

2018-10-12

Sent i gårkväll kom detta fartyg och la till vid kajen.

Det måste vara fint att långsamt glida fram på floden och titta in emot land på denna fina passageragerbåt.

Det var 15 plus på morgonen och solen lyste ner över oss från en klarblå himmel och det blåste en svag vind.

 En liten bit ifrån ställplatsen finns det en Bistro med härlig utsikt över floden. Här är det rätt så dyrt, man får nog betala några € extra för utsikten.

När man går en bit bort så får man öppna en grind och kommer då in till fåren. Här får man dela promenadvägarna med dessa ulliga, gulliga och vänliga djur.
Dom är i stort sett helt orädda för oss. Zacko var rätt så nyfiken på dom och vågade sig fram för att nosa ett av fåren i rumpan. Fåret vände sig om och glodde på Zacko och Zacko glodde tillbaka. Sedan så gick så gick dom åt olika håll helt ointresserade av varandra. Fel doft tyckte dom bägge.

Så här ser husbilsplatsen ut ifrån havssidan.

Jag och Zacko gick till stranden men ingen av oss ville gå ner till vattnet. Det var ju sand där och jag ville inte få sand i skorna. Så vi gick tillbaka samma väg.

Vi körde vidare och i stan vid kajen så var det marknad. Såg trevligt ut men vi stannade inte. Fanns egentligen inget bra ställe att parkera på.

Efter ca tre mil så kom vi fram till Elmshorn. Där hade vi stått för 4 år sedan på en så trevlig plats. Där var det nu avstängt och vi blev hänvisade till en parkeringsplats avsedd för husbilar och här var det trångt och så mycket träd så att det var mörkt. Här ville vi inte stå och vi blev mycket besvikna. Bara att köra vidare.

Nu ville vi ha tag på ett bageri för att köpa frallor. Det hittade vi efter en stund och Hasse parkerade husbilen vid en trottoarkant och jag gick över gatan och köpte frallor. Några mil senare så körde vi av till en rastplats för att fika. Smakade bra med kaffe och frallor nu.

Vi körde vidare mot Buxtehud och nu för att komma dit så skulle vi passera Hamburg. Nu så hamnade vi ett långt stopp. Här satt vi fast i en ”stop and go” i ett par timmar. Ibland stod vi helt stilla och ibland så rullade vi några meter framåt.

När vi närmade oss tunneln under Elbe så börja jag få lite panik. Skulle vi sitta i en långsam kö i denna tunnel på 1,8 km. Hemska tanke. Men efter att ha kommit genom halva tunneln så lättade trafiken och så flöt den på. Fattade sedan inte vart alla bilarna hade tagit vägen men borta var dom.

Vi kom sedan fram till Buxtehud som sedan blev vårt mål idag. Där skulle det finnas en centralt belägen ställplats som vi hade slagit in koordinaterna på. Men ”Agda” hittade inte dit. Vi körde tre var på stan och hittade inte ställplatsen. Körde till en annan plats några km bort. Det var mest som en trist lastbilparkering och där ville vi absolut inte stå. Alltså körde vi tillbaka för att hitta till den ställplats som fanns i Bordatlas.

Vi hittade dit till den och den var avstängd för det var en dockteater där. Men det fanns plats för husbilar att parkera där.

Inte alltid som man har en dockteater utanför dörren.

Så här ser det ut ikväll.

I morgon står vi nog kvar här. Det är inte så långt till stan och jag ser fram emot en trevlig morgonpromenad i morgon.

2 reaktioner till “Mycket fel idag”

Kommentarer inaktiverade.