Underbart höstväder

2018-10-10

I morse var det rejält dimmigt och man såg inte så långt. Det var endast 8 plus och eftersom vi hade glömt att sätta på värme i gårkväll så var det rätt så friskt att lämna sängen. Det var bara 15 plus inne. Men attan vad vi sover bra när det är svalt på natten.

Hittade fram till en liten park i dag

Här var det fina höstfärger.


Det fanns en del vita statyer uppställde runtomkring här. Ser trolskt ut med dimman. Strövade runt här en stund.

Gick sedan till bageriet för att köpa morgonbröd. Där var det lång kö så jag gick vidare hemåt. Nu var det så att det var lite marknad på torget precis bredvid ställplatsen. Där fanns det brödbil så jag handlade bullar där i stället.

Här kunde man alltså köpa bröd, frukt och grönt, fisk och kläder. Inte mycket med det var rätt så mycket folk som var där och handlade under förmiddagen.

När vi var hemma igen så tyckte Zacko att bästa platsen att ligga på i dag var vid mattes kläder.

Vi fikade vid elvatiden och sedan körde vi bort till VA stationen för att fylla och tömma. Kostade 1 € för vatten och samma för latrintömning. Elen kostade 50 cent för 1 KWh. Men det är gratis att parkera här.

Fortsatte sedan och kom först genom stan för att efter en stund senare komma ut på den tyska landsbygden. Smala vägar med stora fält på bägge sidor. Körde även genom några små trevliga samhällen.

Efter drygt en halvtimme så kom vi fram till Glückstadt. Vi körde ner till hamnen vid Elbe där det finns en plats som är iordninggjord för husbilar. Det finns 16 platser här och det kostar 10€ att parkera.

Vi valde plats nummer 16 och har den utsikten från dörren.

Den här utsikten har vi framför husbilen. Är så trevligt med vattenutsikt nu.

Så här ser ställplatsen ut.

Zacko och jag gick iväg ut i det nu härliga vädret. Det var 18 – 22 plus och en svag vind och solen lyste från en nästan helt molnfri himmel.


Båtar in och ut i hamnen.

Ibland så syntes det stora containerfartyg en bit bort på floden. Det såg nästan ut som om det var en liten stadsgata som var på väg.

Det var mycket folk som kom med bilar, cyklar eller promenerade hit ut. Några satte sig en stund på bänkarna och tittade ut över floden. En mycket trevlig plats.

I morgon så ska jag och Zacko gå in till stan och se om vi hittar ett bageri för att köpa frallor eller liknande.

2 reaktioner till “Underbart höstväder”

Kommentarer inaktiverade.