Så god middag

2018-10-09

I morse var det rätt så mulet, 12 plus och ingen vind.

Detta vattendrag ligger alldeles bredvid ställplatsen med är dolt av en massa grönska. Finns en del änder och andra fåglar här och det finns skyltar som talar om att man inte får mata fåglarna här. Finns väl någon anledning till det.

I dag så blev det en tur på stan och den är inte stor.


Men det finns otroligt många fina hus här. Kan inte fota alla för det skulle bli för mycket hus.  Här syns kyrktornet från kyrkan som ligger mitt i stan. 

Alla gator är väldigt smala här verkar det som.

Gick in i en liten gränd och där fanns denna bro.

Här rinner vattendraget genom stan mellan husen. Är så charmigt tycker jag.

Ytterliggare ett fint hus.

På hemvägen gick jag till bageriet och köpte frallor. En liten lyx som jag gillar när vi är utomlands och det finns möjlighet till det.

Under dagen så blev det uppklarnande och en del sol. Temperaturen steg och det blev så där en 18 – 20 plus. Zacko var lite orolig i dag och ville gå ut ofta. Inte mig emot för det var så härligt att strosa runt i närområdet.

Gick en sväng runt kyrkan och då har man ”gjort” centrum. Litet, genuint och trevligt. Och dessutom trevliga människor som hälsar glatt på en med ett ”moin” som dom säger här (stavar som det låter).

Hasse tog i dag en riktigt lång promenad bort till ett litet köpcenter. Han passade på att handla en del av det som stod på inköpslistan. På hemvägen kom han lite fel och det var en mycket trött Hasse som kom hem efter nästan en och en halvtimme. Men det är nog bra att han försöker bygga upp konditionen och lite annat innan operationen som väntar i vinter.

På kvällen vid sextiden då gick jag bort till Imbiss Am Colo som ligger ca 5 minuter (långsam promenad) från där vi har parkerat. Beställde två currywurst med pommes och majonnäs (det är vanligt i Tyskland till pommes). Det smakade bara så himla gott och vi blev väldigt mätta. Och inte orkade vi äta upp alla pommesen, det är stora portioner här. Det var inte heller så dyrt, kostade 9 € för två.

I morgon så har vi tänkt fortsätta några mil åt något håll.