Sista dagen i september

2018-09-30

Något varmare i natt och på morgonen så var det 10 – 12 plusgrader. Det blåste lite och det kändes kallt men det behövdes inga vantar. Valde en skogpromenad i dag också.

Strax innan tio så var vi klara för avfärd. Stannade till utanför Circle K för att lämna tillbaka nyckeln till eluttaget och få tillbaka hundralappen som vi hade lämnat i desposition.

Fortsatte mot Jönköping och sedan mot Borås. Stannade vid rastplats Kullen efter ca en timme för det var dags för kaffe och mackor. Tog ut Zacko en sväng och här blåste det ruskigt kallt. När jag hade tuggat klart och tömt latrin så fortsatte vi.

Det var inte så mycket trafik idag men vi vinkade till några husbilar som var på väg på andra hållet. När vi kom till Rydal så tog vi ett stopp där. Passade på att kolla posten och lite annat när vi i alla fall körde på den vägen. Som vanligt ville Zacko komma ut på en promenad så det blev en sväng med honom.

Sedan så körde vi till Skene och Lidl. Dags för lite inköp idag. När det var avklarat så körde vi till Kinna och parkerade vid trottoarkanten vid pendelparkeringen. Alltså där det finns 4 uppmärkta platser för husbilar. I dag valde vi den första platsen. Och så ville Zacko gå en sväng och vi tog en promenad till andra sidan gatan i den lilla parken. Där gillar han att gå runt och nosa.

Sedan så kom jag på en strålande idé. Det var nog dags för pizza, det var länge sedan nu. Det nappade Hasse på med en gång. Jag gick in på onlinepizza appen och kollade om det fanns någon pizzeria här i närheten som var ansluten dit. Och det var pizzeria Scorpion. Jag kollade deras meny och jag ville ha en Ciao Ciao och det ville Hasse också ha. Beställde även två extra sallader, gott att ha till i morgon.

Beställde pizzorna en kvart över sex och maten levererades 20 minuter senare. Pizzan var varm och den smakade jättegott. Mycket vitlök vilket vi gillar. Så mätta vi blev. Sen så bara satt vi och kollade på internet ett tag.

Blir troligen kvar här i morgon också.

Så var september 2018 slut och jag måst ju säga att den har varit helt ok. Om än inte så trevlig som det var 2014.

Om någon nu gitter läsa mer om var vi var för 4 år sedan så följer det nu ett inlägg till om det.

2014-09-30

Efter en något regnig natt så var det uppehåll på morgonen. Himlen var jämngrå och det rätt så varmt, 17 plus och ingen vind. Regnet hängde i molnkanten så jag tog på oss regnkläder och det kom inte en droppe vilket jag inte var ett dugg ledsen för.

En liten bit bort finns detta vackra hus som sticker ut med sitt blå glänsande tak. Halvkupolerna på taket är eleganta och vackra och finns på ett fåtal hus till här.

Travade runt på trottoarerna och det var nästan lite ödsligt. Tittade på många vackra hus och olika typer av trädgårdar.

Här finns det någon som driver upp träd och buskar i olika fantasifulla former

Av någon anledning så fungerade inte internetuppkopplingen här i dag vilket vi tyckte var tråkigt. Det var så roligt att lyssna på svensk radio. Vi tyckte att då kunde vi lika väl köra vidare vilket vi gjorde efter vi hade fikat. Vi körde iväg till A 28 mot Oldenburg vilket vi passerade utan att stanna. Trafiken var lagom tät och det var skönt att åka på motorväg.

Efter ca en timme så var vi framme i Delmenhorst och hitta utan problem fram till den stora parkeringsplatsen där det finna 8 platser reserverade för husbilar på stenlagt område. Vi valde den ytterplats som var ledig bredvid VA platsen där det också finns en elstolpe med 4 uttag. Det är grattis att parkera här i en vecka och VA kostar inget men el kostar 1 € per KW.

Man ska gå bort till tursitinfo, som ligger i rådhuset på andra sidan gatan byggnaden på bilden), och registrera sig och få en biljett att sätta i fönstret. När vi hade gjort det så gick vi tillbaka och satte oss och tittade lite på kartan över stan. Vi såg att centrum ligger i stort sett bakom rådhuset och så begav vi oss dit. Vädret var nästan soligt och det var varmt.

Vi kom först fram till detta torg och därifrån så går gågatan åt bägge håll. Den heter ”Lange Strasse” och lång var den.

Det finns många affärer här ochmed servering och en hel del annat. Bänkar runt träd finns det några och där passade man på att sätta sig och vila fötterna en stund.  På vissa håll höll dom på med att bryta upp gatan för någon typ av arbete. 

Det finns många affärer här och bagerierer med servering och en hel del annat. Bänkar runt träd finns det några och där passade man på att sätta sig och vila fötterna en stund.  På vissa håll höll dom på med att bryta upp gatan för någon typ av arbete.

I denna stad får man se upp för Spindelmannen som här är på väg uppåt.

Efter en timmes strosande så vände vi tillbaka till husbilen. Vid parkeringen så ligger det en park med en liten sjö men en ö i mitten. Där ska jag promenera i morgonbitti.

Hasse tog ut en stol till mig innan han tog sig en sväng på sin cykel. Efter att ha kollat lite i Bordatlasen efter nya ställen att besöka så satte jag mig ute och läste. Har inget emot att sitta utanför husbilen på en parkeringsplats när det finns utrymme för det. Avslutade ”Den man älskar” och upplösningen var oväntad. Slutet var mycket bra för ett par av personerna. Började sedan på en bok av Viveca Sten som heter ”I maktens skugga”. Bra och medryckande början och något annat hade jag inte väntat mig. Våra svenska kvinnliga deckarförfattare ligger verkligen på topp och är produktiva och mycket populära.

Känner ingen speciell inspiration när det gäller matlagning så det blev slentrianmat i kväll. Stekt kassler i skivor med kantarellsås och kokt potatis samt gelé. Smakade för all del gott men det gör väl alltid kantareller.

Det blir en lugn kväll hemma som vanligt med att läsa och lösa lite korsord. Tror vi står kvar här i morgon också.

Så var den sista dagen i september slut och det har varit en fantastiskt trevlig månad och många besök på platser som vi inte visste fanns och en del besök på gamla favoriter.

Känner ingen speciell inspiration när det gäller matlagning så det blev slentrianmat i kväll. Stekt kassler i skivor med kantarellsås och kokt potatis samt gelé. Smakade för all del gott men det gör väl alltid kantareller.

Det blir en lugn kväll hemma som vanligt med att läsa och lösa lite korsord. Tror vi står kvar här i morgon också.

Så var den sista dagen i september slut och det har varit en fantastiskt trevlig månad och många besök på platser som vi inte visste fanns och en del besök på gamla favoriter.