Inte alls som vi hade tänkt

2018-09-15

Natten var besvärlig. Zacko var dålig i magen och spydde. Sedan så behövde han gå ut och då var klockan tre på natten. Bara att kravla sig upp och gå ut. Nu hade han sprutdiarré. Så synd om honom. Men konstigt nog så verkade han rätt så pigg. Hem igen efter en stund och han hoppade upp i sängen och somnade bums. Vilket inte jag gjorde. Dags igen vid halvsex och samma procedur upprepades. Vid halvåtta så puffade han igen på mig och nu så var det dags för vår vanliga timmeslånga promenad. Jag var så trött och det var Zacko också så det gick långsamt.

Vädret var rätt så soligt med lite höga moln, 15 plus och lite småblåsigt.

En del av min promenadväg på morgonen. Var en del folk och många hade en bullpåse med sig när dom var på väg tillbaka efter att ha besökt konditoriet.

På hemvägen gick jag och köpte ”Drei Normale” i konditoriet här. Kö som vanligt. Det är många som ”parkerar” sina hundar här utanför när dom går in för att handla så Zacko var fullt upptagen med att nosa runt där jag hade ”parkerat” honom. Han märkte inte att jag försvann.

Jag kom hem och pysslade med lite sånt som behövdes pysslas med. Sedan så började det regna. Kom några häftiga skurar sedan och det fortsatte det med under några timmar.

Vi hade ju tänkt att gå till stranden för att titta på drakflygarna men med det ostadiga vädret så blev det inte så.

Dessutom så fick vi annat att tänka på. Hasse sa till mig att kolla på ett däck som han tyckte hade börjat se lite platt ut. Efter att ha kollat på det så kunde jag inte göra annat än att hålla med honom. Däcket såg ut att ha för lite luft. Misstänkte att det möjligen kunde vara pyspunka.

Jag ringde till jour Folksam och delgav den person som svarade vad jag hade för problem. Han hade mycket svårt för att hitta vår position trots att jag både gav honom ort, gatuadress och koordinater. Men det löste sig även om det tog lång tid.

Efter en kort stund så fick jag ett sms från ADAC i Tyskland att dom var på väg. En kort stund senare blev jag uppringd och en kille undrade vad vi hade för problem. På en blandning av tyska, engelska och svenska försökte jag förklara vad vårt problem var. En kort stund efter samtalet så svängde ADAC bilen in på ställplatsen. Han kollade däcket och hittade inget fel på det. Det hade bara 2 av det som man skulle ha 4,5 – 5,0 av. Däcket blev uppumpat till 4,7. Nu hoppas vi verkligen att däcket inte tappar luft igen.

Efter ca två timmar ringde Folksam upp mig och undrade hur det hade gått med hjälpen. Bara bra kunde jag svara henne. Verkligen bra att dom ringer upp och kollar att det har fungerat.

Inte nog med problem i denna dag. Det blev stopp i toan. Så trött jag blev. Men det löste sig rätt så lätt. Hällde ner ättika och bikarbonat och efter ca en halvtimme så var det ”löst”.

Nu vill jag sova gott och ostört i natt och ser fram emot en härlig dag i morgon. Det är drakflyg då också och nu hoppas jag att komma ner till stranden och titta på alla drakflygarna.

2 reaktioner till “Inte alls som vi hade tänkt”

  1. Trist när det händer något med djur. Tur i oturen att det inte hände något i bilen. Problem med bilen är intekul, men tur att det finns hjälp. Ha dé fortsatt bättre!

Kommentarer inaktiverade.