En vanlig dag

2018-09-03

Lite svalt i natt, bara 13 plus, så vi hade på lite värme i natt. Trafiken började låta en del redan vid halvsextiden. Vaknade till en liten stund och somnade om så gott till ljudet av alla bilarna. En del kör förbi på vägen utanför och några kommer hit för att parkera på pendelparkeringen. Några tåg stannar också här och forsätter åt ena eller andra hållet. Faktiskt så gillar vi att stå här.

Lämnade husbilen för morgonens promenad strax efter åtta. Solen lyste från en underbart klarblå himmel och det blev snabbt varmare. Och gick man i solen så så var det riktigt varmt.

Dessa fina ”buskar” finns vid Kinna Resecenter.

Här tronar kyrkan mitt i byn. Jag är inte ett dugg religiös men jag gillar kyrkor. Dom är monoment över en svunnen tid och i regel mycket vackra. Om det var bättre eller sämre förr vet jag egentligen inget om. Kan ju bara säga att allt var annorlunda.

Jag gick i alla fall över järnvägen och kom till denna gång/cykel väg. Här gillade både jag och Zacko att promenera. Många hundar har lagt sina bokmärke (kissat) här och Zacko hade fullt upp med att nosa överallt. Han for som en skottspole fram och tillbaka över stigen. Tur att det bara kom 2 cyklister när vi gick här.

Satt sedan mest i husbilen och internettande och läste. Det var varmt och takluckor och fönster var öppna. Eftersom inte ett löv rörde sig så var det alltså helt vindstilla. Det var mellan 18 – 28 underbara plusgrader i dag. Så härligt.

Läste klar ”3 timmar” och den var bara så bra. De människoöden som skildrades grep verkligen tag i mig. Så otroligt tragiskt med flyktingar som får lida oerhört mycket för att cyniska människosmugglare ska tjäna stora pengar på deras eländiga liv. Enligt författaren är det sanning och fiktion hälften – hälften. Om det är 50 % sanning så är det bara för jävligt.

Började sedan på en ny bok som heter ”Man från ingenstans” av Greg Hurwitz. (det är en Evan Smoak thriller). Huvudpersonen är en sådan där övermänniska som är helt oövervinnlig. Men jag gillar denna typ av böcker. Det är ju action från första till sista sidan.

I kväll så hade vi bestämt oss för att hämta mat från Herr Ober igen. Nu så skulle vi äta currywurst med pommes. Jag gick dit för att beställa när jag gick en sväng med Zacko vid halvsextiden. Satte han utanför deras helt tomma uteservering. Gick in för att beställa. Dom hade slutat med korv för det gick inget vidare. Jaha vad skulle jag nu göra. Hade ju räknat med att inte laga mat ikväll. Jag beställde varsin curryschnitzel med pommes. Det var ett bra beslut och maten smakade verkligen bra. Currysåsen som vi fick till i en liten plastbägare var verkligen jättegod. Smaken av curry var alldeles perfekt tyckte vi.

I morgon så ska vi rösta och så ska Hasse till rehab på eftermiddagen. Tillbaka till rutinerna.