Gasolslut

2018-07-08

En del stackmoln flöt omkring uppe i det blå och skymde solen ibland. En svag vind svalkade lite lätt emellanåt och det var 19 – 25 på morgonen. Valde att gå den ”lätta” promenaden i dag igen.

I dag så tog vi ut stolarna och jag satt i skuggan och fikade på förmiddagen. Satt sedan där och läste mest hela dagen förutom några promenader med Zacko. Blir inte så långa turer utan flera kortare. Bättre när det är närmre 30 plus i skuggan och hur hett det är solen vill jag inte veta. Det är hur som helst för varmt enligt mig.

Efter att jag hade lagat middag i kväll och vi hade ätit, så såg jag att gasollampan på kylskåpet blinkade. Aha, gasolslut, tänkte jag. Kollade med spisen och helt riktigt det var gasolslut. Vilken tur att jag hann laga mat. Det var bara att gå ut för att byta till en full gasoltub. Men nu var det så att den andra tuben i gasolutrymmet också var tom, hur det nu hade gått till! Men vi hade en extra tub med oss som stod i garaget och den var full. Bara att baxa ut och bära bort, inte långt. Ut med en tom tub och in med den fulla tuben. Så hade vi gasol igen. Tur det hände på kvällen och inte på natten.

Eftersom vi ogillar att bara ha tomma extratuber så ska vi i veckan köra och byta dom tomma tuberna mot fulla och det gör vi hos Svetsmagasinet i Kinna.

Vi valde att stanna kvar här i dag men i morgon så kommer vi att köra härifrån och vi vet vart vi ska.