Så är vi tillbaka

2018-06-22

Kallt i natt och på morgonen var det bara 12 plus ute. Inne var det också svalt för vi hade inte satt på någon värme. Trodde inte det skulle bli så kallt. Solen lyste dock och värmde upp både ute och inne. Det var lite blåsigt och vinden var lite kylig.

Vi bestämde oss för att vänta till efter lunch för att köra. Förhoppningsvis har då trafiken lugnat ner sig med alla som skulle iväg till sitt midsommarfirande.

Så strax efter ett så lämnade vi Rydal och började med att köra till Kinna och MM för att handla lite. Det var inte mycket folk här nu, nästan mer personal i butiken som höll på med att plocka upp varor. Tyvärr så var fiskdisken stäng och även charken. Men jag plocka ner lite i vagnen, en del som vi behövde och lite mer som vi egentligen inte behövde men som kunde vara gott att ha. Om man skulle bli sugen på något. Vilket man blir ibland.

Nu var det helt mulet och det började skvätta lite droppar regn. Vi körde mot Borås och när vi kom dit så svängde vi av mot Jönköping. Det var glest med trafik nu. Mötte några husbilar.

Tog en paus vid rastplats Kullen där jag passade på att gå en sväng med Zacko i regnet. När vi kom in igen så upphörde regnet. Så är det ibland.

När vi kom till Jönköping så tog vi E4 söderut och kom då fram till Hyltena vid Lovsjön och Circle K. Körde och parkerade på ställplatsen och valde plats nummer tre som vanligt. Vi blev inte ensamma här utan det kom några husbilar till hit. Men det finns ju gott om tradare som står på det inhägnade området och där finns det många olika nationaliteter representerade.

Så här såg det ut på kvällen.

Vi firar ju inte midsommar, har liksom tröttnat på det för några år sedan, men vi vill ju gärna äta matjessill och ny potatis med gräddfil och gräslök så det gjorde vi. Sedan så åt vi räkor med majonnäs på goda TUC kex. Smakade jättegott. Sedan så var vi mätta och nöjda.

När jag öppnade dörren så satt denna lilla raring här och slickade i sig något som tydligen smakade bra. Skulle så gärna vilja klappa på den och känna på den vackra röda pälsen. Men när jag blev för närgången så försvann den med blixtens hastighet upp i ett träd. När man är en ekorre så bör man ha en bra överlevnadsinstinkt för att bli några år gammal.

Vi blir nog kvar här några dagar. Vi gillat att ha el när det inte är så mycket sol. Här är det dessutom inte så dyrt att stå. Platsen är väl inte så fin men det är omgivningarna.

Tror jag går en sväng till stugområdet i morgon.

2 reaktioner till “Så är vi tillbaka”

  1. Vi firar inte heller midsommar, men njuter gärna av jordgubbar, matjessill och potatis. I år var potatisen jättegod, förra året lyckades vi aldrig få tag i smakrik färskpotatis så vi blev väldigt glada idag när förväntansfulla satt tänderna i potatisen!

    1. Vi hade också fått tag i god potatis vilket enligt oss har stor betydelse. Såg att ni är/har varit i fina Nogersund. Så fint ställe.

Kommentarer inaktiverade.