Fin morgonpromenad i solsken

2018-06-23

Härligt solig morgon men det var endast 12 plus i skuggan och som vanligt varmare i solen. Blåste lite också.

På denna trevliga i stort sett helt bilfria grusväg går man för att komma bort till Lovsjöns stugby. Här har ett träd gjort en vacker portal.

Det finns många fina små stugor här och även stora flotta villor med sjöutsikt. Väldigt blandat mellan stort och smått, välskött och några med naturtomt. Som helhet väldigt trevligt och fint.

Mötte några hundägare som var ute och rastade sina små älsklingar. Vi stannade till så vovvarna fick hälsa på varandra och passade då på att prata lite med hundägaren.

Om man har ett träd med många grenar och utan löv så kan man ju hänga amplar med blommor där. Ser trevligt ut.

En av dom många vägar som finns här.

Och här är en annan. Finns rätt så många till.

Husbilarna som hade stått här i natt var borta när vi kom tillbaka. Nu var vi ensamma igen. Men det var vi inte så länge för det kom ett par husbilar och parkerade här. Under eftermiddagen och kvällen som kom det flera till.

Jag läste klart ”Gänget” och det var en mycket bra bok. Den tar upp några samhällsproblem av olika slag i form av en kriminalroman. Intressant slut som fick mig att fundera lite. Nu blir det en bok som heter ”1793” en historisk kriminalroman där handlingen utspelar sig just 1793.

Vädret i dag var mestadels soligt men på eftermiddagen så var det en del stackmoln Det var lagom varmt och det var skönt att vara ute och promenera med Zacko i närområdet.

Det finns något som jag verkligen tycker illa om och just här så finns det otroliga mängder av det. När man går runt på platsen där det finns rastplatsmöbler så är marken fullt av dom. Även på parkeringen. CIGARETTFIMPAR. Det verkar som att folk som röker anser att dom har rätt att släppa sina superäckliga fimpar överallt. Rökt färdigt, släng fimpen. På alla cigarettpaket borde det stå information och hur skadliga dessa är för naturen/miljön. Tror tyvärr inte det skulle hjälpa. Finns ju info om att cigaretter dödar, leder till ett kortare liv men inte fan hjälper det. Folk blossar ju på ändå. Jaha så fick jag vräkt ur mig detta. Måste bara tillägga att det finns många rökare som aldrig skulle komma på tanken att slänga en fimp på marken. 

Nu sitter jag och lyssnar på fotboll, Sverige mot Tyskland. Och nu så gjorde Sverige ett mål. Heja Sverige. Hoppas så klart på vinst och nu så blev det halvlek.

Men tyvärr så förlorade Sverige. Men än finns chansen kvar för att gå vidare!