Mest regn men också lite sol

2018-06-17

Regnet började ösa ner i natt. På morgonen så var det endast ett lätt duggande, 16 plus och i stort sett ingen vind. Det blev regnplagg på för mig och Zacko.

Så här såg det ut på ställplatsen i morse.

Det är en fin liten hamna här. Blev lite konstig färg, vet inte varför!

Valde att promenera längs med huvudgatan genom byn. Här finns det en del fina hus och även en del mindre fina.

Det är väl inte en av dom bästa promenadvägar som jag har gått på men trottoaren är bred och fin och det finns massor för Zacko att lukta på.

Det är däremot väldigt fint i närområdet. Man kan ta sig över vattendragen på vackra broar.

Här är en till. Kommer nog att kolla detta i morgon.

En annan liten del av hamnen. Lite färgglade små båtar ligger här.

Dagen tillbringades med hundpromenader och läsning. Riktigt skönt pensionärs- och husbilsliv.

På eftermiddagen så kom det in svarta moln och det blev ett häftigt regn med åska. Det drog förbi på ca 10 minuter. Sedan så blev det bara lite vita moln och en del sol och varmt. Började blåsa en del också men det hade blåst klart efter några timmar.

Avslutade ”Ett jävla solsken” i dag. Var lite trögt att läsa denna bok men den var bra. Liksom inte min typ av läsning. Den handlade om Ester Blenda Nordström, en journalist som verkade i första hälften av nittonhundratalet. Och vad mycket som hände då. Hennes liv var fyllt av äventyr över hela världen. Det var en mycket unik och äventyrlig kvinna som skrev en del barn-ungdomsböcker och andra reportageböcker samt många reportage i den tidens tidningar. Dessutom var hon otroligt modig och utsatte sig för många prövningar helt frivilligt. Oj, vilken kvinna som ständigt var nyfiken på allt till hon drabbades svårt av sjukdom.

Nu blir det en bok som heter ”Gänget” och är skriven av Katarina Wennstam. Hennes böcker brukar vara bra och här möter man personer från dom tidigare böckerna som jag har tyckt varit bra.

I morgon så har vi tänkt lämna trevliga Hillerstorp och köra norrut.