Så kom vi till Lesjöfors

2018-06-01

Ny månad och samma väder. Soligt och varmt, 19 till 28 plus. I dag så gick Zacko och jag till att börja med i skuggan av träden längs med älven. Sedan så blev det en liten tur genom Gullspång. Där träffade vi på trevliga Gullspångsinvånare med hund som vi pratade lite med. Det var trevligt.

Hade inget bröd till smörgåsen till elva kaffet. Gick till ICA för att köpa nybakta frallor. Det stod en ”vaccinationsbuss” där och folk köade för att få en fästingspruta. Fattar inte riktigt varför. Mitt barnbarn tog en spruta mot svininfluensan för en del år sedan och han fick den livslånga sjukdomen Narkolepsi. Aldrig jag tar en spruta mot något. Har aldrig gjort det och kommer troligtvis aldrig att göra det.

Men sedan så smakade det gott med en fralla till kaffet. Efter vi hade fikat så körde vi bort och fyllde och tömde. Tiden gick fort. Sedan så körde vi och parkerade bakom ICA och jag gick dit och handlade. Tar ju sådan tid när jag ska leta mig runt i en okänd affär. Men jag hittade så småningom vad jag ville ha.

Efter det så var det dags för att tanka diesel på Ingo. Vad det har blivit dyrt Även det tog ju tid. Sedan så fortsatte vi på väg 26 norrut.

Detta är en mycket vacker väg tycker vi med sjöar, öppna landskap med betande boskap och skog.

Det var för det mesta inte så mycket trafik här och det gick mycket lugnt norrut.

Vi kom så småningom fram till Lesjöfors där träffen skulle vara. Körde till Folkets hus och där var det många husbilar som hade parkerat på gräsmattan.

Vi parkerade nära vägen som är rätt så trafikerad. Vi störs ju inte av ljudet från förbipasserande fordon.

Här har vi tillgång till skugga ifrån träden.

Markiserna är utdragna till skydd för solen. Det var mycket varmt. Folk satt ute i skuggan och pratade och trivdes.

Flera husbilar är parkerade här i prydliga rader.

På kvällen var det knytis och vi gick dit med vår smörgåstårta som jag hade köpt tidigare i dag på ICA. Smakade jättegott.

Det var ledigt på ytterkanten och där satte vi oss. Fick trevligt sällskap och vi hade mycket att prata om. Här hälsa Åke oss välkomna till träffen.

Uppmärksamt lyssnar deltagarna på vad han har att säga.

När vi hade ätit klart så kom orkestern upp på scenen och började spela.

Dans blev det också för dom som kände för det. Lite senare så var det nästan fullt på dansgolvet.

Eftersom jag tyckte musiken var för hög så gick jag ut till husbilen. Hasse var där redan och hade tagit ut Zacko som hade ”gråtit” mycket när han var ensam. Nu var det svalare och riktigt skönt att vara ute.