Lite datatrubbel

2018-03-11

Denna söndagsmorgon var rätt så blåsig och den var även lätt molnig. Varmt, 15 – 18 plus med en del sol. På strandpromenaden var det inte så blåsigt för den ligger ju i skydd från dom höga hotellen när det blåser frånlandsvind.

Här sitter det folk och njuter i solen med en fika och med en härlig utsikt över havet.

Det var faktiskt en del folk här i dag men just här lyser dom med sin frånvaro.

Här blommar det minsann.

Även här sitter det en del folk och fikar och njuter i solen.

Senare på dagen så ökade blåsten och det blev mulet. Det till och med föll ett fåtal droppar regn.

Sedan mot kvällen så blev det sol igen men det fortsatte att blåsa en del.

Hasses 2 i 1 dator som köptes för omkring två år sedan (en Lenovo) lade av i dag. Den har krånglat lite från och till ett tag. Fast vi nu har stått med ström i över en vecka så började datorn att ladda ur. Till slut så var den helt urladdad och bara dog. Inte ett livstecken gav den ifrån sig! Och alltså den var ju ansluten till 220 volt. Detta är ju inte helt klokt utan bara helt oförståbart.

Men som tur var hade Hasse tagit med sig en gammal dator som var inköpt i Spanien för den del år sedan. Han startade upp den och efter lite knapptryckningar så gick den igång. Jag fick sedan ta över och se till att den blev funktionsduglig. Det tog några timmar och sedan så fungerade den. Men tangentbordet är ju spanskt och vissa av våra bokstäver fattas. Men om han vill skriva något så får han använda mitt mobila tangentbord. Det tangentbord som finns på min dator har ju lagt av för några år sedan. Varför vet jag inte.

Det som sedan var lite roligt var att på den gamla datorn så var det ingen pekskärm vilket det har varit på Lenovo. Det var rätt så roligt att titta på Hasse när han satt med sin gamla dator utan pekskärm och pekade och pekade på skärmen och inget hände. Men efter en stund så insåg han att nu så gällde det styrplattan i stället. Men det gick trögt för honom att använda den. Men efter några timmar så gick det bättre.

Undrar varför den andra datorn inte  gick att ladda med el?

En kommentar till “Lite datatrubbel”

Kommentarer inaktiverade.