Min fina orikidé

2018-03-07

Dagen började med en helt fantastiskt morgon. Det var sol ifrån en ljuvligt klarblå helt molnfri himmel och det var i stort sett ingen vind. Temperaturen var mellan 14 – 20 plus.

Havet var lugnt och så otroligt blått. På strandpromenaden var det som vanligt rätt så lugnt på morgonen. Njöt som vanligt av min underbara morgonpromenad här längs med havet.

På rätt så många platser så finns det liknande små parkanläggningar. Kan tänka mig att dom är mer blomstrande på sommaren.

Dagen fortsatte att var varm och solig och idag var det härligt att sitta ute och njuta i värmen. Det gjorde vi i några timmar i dag. Helt underbart. Det var nog över 25 plus i solen.

I dag så blev det inte molnigt och blåsigt förrän efter 4 på eftermiddagen. Och en halvtimme senare kände vi att det var dags för att flytta in.

Denna jättefina miniorkidé fick jag av min underbara familj som en försenad födelsedagspresent vid midsommar förra året. Den var så fin och jag var så glad för den och den fick ju så klar åka med i husbilen.

Det tog tyvärr inte så lång tid förrän den tappade både knoppar och blommor. Jag klippte bort stänglarna och funderade på att slänga den. Men så började det komma ett nytt blad så då fick den bli kvar. Sedan så hände det något. Det kom ett skott som sköt rakt upp. Och på den stängeln så kom det tre utskjutande skott. Det blev många knoppar. Jag trodde inte för ett ögonblick att det skulle bli några blommor, var övertygad att dom skulle ramla av. Men det gjorde dom inte. Jag skvätte lite vatten ner i krukan när det var torrt där.

Men så började det hända något. Knopparna börja slå ut till vackra blommor. Och i dag så är det bara en knopp som inte har slagit ut. Jag tycker att min mini orkidé är så fin nu.

Denna lilla fina orkidé blir jag så glad av att titta på varje dag. Mina tankar går till min underbara lilla familj som jag tänker på varje dag.

Eftersom jag var så trött på att laga mat så kom Hasse idag hem med ett paket med gravad lax med hovmästarsås. Vilken bra idé. Blev även ägg med skärgårdssill, potatis och sallad till denna jättegoda middag i ikväll.

Avslutar kvällen med att lyssna på Karlavagnen. Vi tycker att vi har det så bra.

2 reaktioner till “Min fina orikidé”

  1. Hej, så vacker din orkidé är. Förstår att du njuter av att se på den. Ser fint ut där ni är. Härligt att följa er resa. Kram Ulla

Kommentarer inaktiverade.