Blåsigt och lite kallt

2018-03-04

Blåsigt, mulet och kallt så var denna söndagsmorgon. Det var 13 plus men det kändes flera grader kallare.

I dag så valde jag att promenera här en bit. Även här finns det mycket att nosa på för Zacko.

Även om jag inte hade någon sol så fanns det ju sol på andra ställen.

Sedan så gick jag ner till stranden och då möttes jag av bland annat denna fina utsikt. Havet låg lugnt i dag.

Det kom en hel del folk med vita byxor (både långa och korta) dragande på små vagnar.

Hit var dom på väg.

Och här spelade dom. Det verkade vara någon typ av tävling. Verkar vara en kombination av boule och asfaltbowling. Det finns en ”lille” som är större än i boule. Kloten är också större men inte så stora som i bowling. Man kastar inte dom utan rullar iväg dom snyggt över planen och vad jag förstod så ska man komma så nära ”lillen” som möjligt. Dom verkade ha roligt och gick verkligen in för spelet. Kollade en stund innan Zacko och jag gick vidare.

En strandbild till tycker jag är på sin plats.

Nu så var det dags för ett besök hos ”Den tyske bagaren” där jag förra vintern gick dit och köpte frallor varje morgon. Dom hade även öppet på söndagar då dom flesta andra affärer har stängt. När jag kom dit så var det stängt. Helt igenbommat vilket även dom andra kaféerna/barerna var runtomkring var. Så snopen jag blev.

Nu blev det alltså inga nybakta frallor men jag hade lite reservbröd som fick duga i dag.

Vädret fortsatte att vara mulet, blåsigt och lite kallt. Då är det skönt att ha tillgång till el. Här har vi ju även Wifi och det innebär att vi lyssnar på svensk radio dygnet runt. Vi har även en egen vattenkran på ”tomten” så vi kan på ett enkelt sätt fylla på när vi vill. Latrintömning har vi ca 15 – 20 steg bort och efter ytterliggare några steg så finns det sopsortering.

Vi blir ju lite bortskämda och bekväma här, ja, faktiskt riktigt lata. Men det är så gott att vara lat och bara göra det man vill. Men ibland så finns det några ”måsten” som man är tvungen att göra. Hinns dom inte med idag så blir det troligen gjort någon annan dag.