Först sol sedan molnigt

2018-03-03

Blåsig och solig morgon med klarblå himmel och 16 plus. Gick så klart iväg till strandpromenaden som jag tycker är verkligen trevlig här.

Här brer den ut sig framför mig.

Något större fordon har varit här och rensat på sandstranden.

Härligt att promenera här och titta ut över det blå vattnet och lyssna på vågorna när dom rullar in över stranden. Känns bra att veta att jag kan gå här varje dag om jag vill i några veckor framåt.

Hasse tog sin cykel och tog sig bort mot Lidl där det var marknad i dag. Här har han köpt skor varje gång som vi har varit här och i år så blev det 4 par för 70 €. Bra pris tyckte han och det tyckte jag också. Detta är skor som han verkligen gillar. Har faktiskt bara hittat dom här i Calpe.

Tyvärr så blev det sedan mulet men fortfarande blåsigt. Satt ute en stund på eftermiddagen men tyckte det blåste lite för mycket och det var ju inte så varm längre när inte solen var framme.

Gick en sväng med Zacko och här är Calpeklippan igen med en del av dom höga hotellbyggnaderna som finns här. Det är saltsjön som syns i bild.

Zacko gillade att ligga ute på eftermiddagen och han hade tagit plats i stolen.

Nu har vi åter apelsiner hängande i ena backspegeln som vi brukar ha när vi är söderut. Vi gillar verkligen färskpressade apelsiner. Det är ju bara så himla fräscht och gott.

Läste färdigt ”Spel” och den var väl inte så där väldigt bra. Den var bara på 197 sidor, hade det varit fler sidor hade jag nog inte fortsatt läsa den. Denna bok kan man helt klart låta bli att läsa. Nu så blir det ytterliggare en bok om Morden på Smögen. Denna heter ”Sillbaronen” och författaren heter Anna Ihrén. Bra början. Jag gillar att läsa böcker där man följer en del huvudpersoner framåt under åren och deras utveckling och liv.

Sedan så hände det inte så mycket förrän det var dags för att steka ägg i kväll. Jag tar fram en äggkartong med 12 ägg i. Öppnar den och jag tycket det verkar lite blött där. Det var 5 ägg som hade krackelerat och en del av vitan hade runnit ut. Så kladdigt. Bara att slänga. Jag kan inte påminna mig om att jag har köpt en kartong med trasiga ägg och jag kan absolut i förstå när dom har gått sönder! Men sånt händer. Inte så mycket att fundera över egentligen. Finns ju fler ägg att köpa.

Började regna lite lätt på kvällen, var mest som hög luftfuktighet.