Blev kinamat i dag

2018-02-20

Kallt i natt och i morse var det svalt, bara 10 plus och ingen vind. Solen lyste från en klarblå himmel och det blev snabbt varmare. Så klart gick vi ner till strandpromenaden.

Det byggs en del vid Operan och här får man utsikt över havet (om man bor på rätt sida).

Här var det fortfarande skugga för solen hade inte kommit upp över dom höga husen. Det var en hel del folk ute och promenerade och det var även många hundar. Zacko fick hälsa på några av dom. På ett ställe så var det någon som stod och sålde fisk.

Havet låg lugnt och blått och glittrade i solen. Undrar om dom fick någon fisk?

En av många serveringar. Inte så mycket folk än men det blir väl fler sedan när solen sänder sina värmande strålar dit.

Det var en trevlig morgonpromenad.

Tro det eller ej men på eftermiddagen började det blåsa kraftigt och det ryckte ibland i husbilen. Gjorde väl egentligen inte så mycket för detta är ju en parkeringsplats och det är ju inte lämpligt att ta ut stolar då tycker vi. Det är mest synd om Zacko för han blir så orolig när det blåser för mycket. Det blåste så mycket och liksom överallt att det knappast gick att har någon taklucka öppen, fönster eller dörr. Då blev det korsdrag i husbilen.

På eftermiddagen tog jag en sväng bort till Restaurante China, Hai Cheng för att hämta en meny. Tänkte oss kinamat i kväll till middag.

Tog en sväng ner till stranden och nu var havet allt annat än lugnt. Lite skillnad från i morse.

Trots blåsten så gick eftermiddagen fort. I kväll så blev det ingen matlagning. Satte mig och läste en stund tills det var dags att gå och hämta kinamat. Dom skulle öppna halvåtta så jag gick iväg tjugo över sju. Halvåtta så var det fortfarande stängt. Tjugo i åtta kom dom och öppnade. Beställde maten och vi hade bestämt oss för meny för två för 23 €. Innehöll kinesisk sallad, små vårrullar, en risrätt, en räkor med champinjoner och en fläskkött i sötsur sås samt chips. Två öl ingick också. Fick efter en kvart maten och gick hem med den. Doftade helt ljuvligt.

Dukade upp på bordet och så började vi äta. Allt smakade jättegott och vi åt tills vi var proppmätta och då var mer än hälften kvar. Blev över till en middag till. Man får alltid så jättemycket mat på Kina.

I morgon så kanske vi stannar en dag till eller så kör vi vidare.