Mycket väder i dag

2018-01-13

Regnrisk i dag så jag tog på oss regnplagg. Det var i och för sig soligt när vi gick iväg med 12 plus och nästan ingen vind. När vi hade kommit halvvägs så såg jag att det började komma hit en hel del mörka moln. Fick en obehaglig känsla av att vi inte skulle hinna hem innan regnet kom hit.

Det var verkligen svart på himlen. Sedan började det droppa lite lätt och efter en kort stund så var det som om någon slet isär molnet och vattnet bara forsade ner över oss. På mindre än en minut så var sjöblöta. Zacko gillar inte regn så han vägrade nästan att förflytta sig framåt. Dessutom så tittade han på mig med en anklagande blick som om det var mitt fel att det började regna. Hemma igen så var det skönt att Hasse tog emot oss och torkade Zacko och svepte in honom i en värmande filt.

Hasse hann på förmiddagen få fram sin cykel och cykla till Lidl för att handla lite och få in cykeln igen innan det kom en ny skur.

Efter en kvart så var det sol igen. Dagen fortsatt sedan med omväxlande sol, moln och regn. Ja vid ett tillfälle under dagen så var det både regn och sol samtidigt och en praktfull regnbåge visade sig på himlen.

Här gick jag förbi i dag och undrar varför i all sin dar det finns ett övergångsställe här? Så här ser det ut på flera ställen häromkring. Verkar som att det var något planerat som inte blev av.

”De sju som såg” var en underhållande och trevlig läsning. Lite otäck och obehaglig ibland för det var trots allt ett hemskt brott som skulle klaras upp. Men rätt så lättsam ändå med dom trevliga personporträtten och miljöskildringarna ifrån Stockholm. Nu blir det en bok av J.D. Robb som är en pseudonym för Nora Roberts. Boken heter ”Naken i döden”. Här hamnar man rakt in i ett mord och minst 30 år in i framtiden. Så klart när det är denna författarinna så finns det både spänning och romantik.

I kväll så lyssnar vi som vanligt på radion och det är trevliga program i kväll. Bland annat en sammanfattning av årets svensktoppslåtar och vilken som blev 2017 års låt. Melodifestivaltvåan ”Hold on” med Nano var den mest framgångsrika låten på Svensktoppen under 2017, det vill säga den låt som fick flest poäng totalt från lyssnarna. Det står klart när svensktoppsåret summeras i P4 i programmet ”Årets Svensktoppsmelodier 2017”.

Så kan vi lägga ytterligare en dag till dom övriga och det är lite skrämmande att tiden går så fort.

2 reaktioner till “Mycket väder i dag”

  1. Första bilden var väldigt effektfull,den mörka himlen mot de vita husen. Vi har också haft en del moln, men inte fått något regn. Här skulle det verkligen behöva komma några skurar.
    Övergångsställen till ingenstans eller trottoarer som plötsligt tar slut eller cykelvägar, som gör detsamma. Vi kan säga att stadsplaneringen är inte som hemma!

    1. Ibland verkar det som att inget är planerat utan det bara liksom blir vad det blir. Men visst är det både trivsamt och charmigt när allt inte är perfekt!

Kommentarer inaktiverade.