Mycket blåsig dag

2018-01-07

Blåsten ökade på under natten och i morse så friskade det i ordentligt i vindbyarna. Blev en promenad på stan i dag i förhoppningen om att det där inte skulle blåsa mycket. Det gjorde det inte heller utan på vissa mer öppna platser.

Solen lyste fram emellanåt mellan molnen och det var 12 – 13 grader men kändes den hel del kallare. Det var i stort sett folktomt men klockan var ju bara mellan halv nio och halvtio och dessutom så är det söndag och som sagt väldigt blåsigt. Trots en del sol så var det inte så skönt att vistas ute. Blåsten är så jobbig tycker jag.

Jag hade samlat ihop ett gäng med jeans som skulle tvättas tillsammans med mörka kläder. Vid två så var tvättmaskinen ledig så jag gick dit och stoppade in kläderna. Paret som var där innan mig höll på med att torka sin tvätt i torktumlaren. Den ska ta omkring 30 minuter. När jag kom dit efter en timme, då min tvätt var klar, så räknade jag med att kunna använda tumlaren med en gång. Men icke för den var igång. Jaha, tänkte jag, då får jag vänta en stund. Väntade en halvtimme och gick dit och maskinen var fortfarande igång. Väntade en halvtimme till och då hade tumlaren stannat men ingen var på väg för att tömma den. Öppnade luckan och kände på plaggen och dom var väldigt våta och den var proppfull. Efter ytterligare ha väntat en halvtimme så gick Hasse till receptionen. Damen där gick bort till husbilen som ockuperade tumlaren och sedan gick dom till tvättrummet.

Eftersom deras tvätt ännu inte var torr så tog det ytterliggare tid. Dessutom så fick dom plocka ut hälften för att det skulle fungera. Det blev ytterliggare väntan. Vid sex kunde jag äntligen lägga mina kläder i maskinen för att torka dom. Det blev en dryg eftermiddag med väntan.

Vid halvsju så var det hela torrt och det var bara att hänga/lägga det på plats.

Hoppas att det inte blåser så mycket i morgon. Nu vill vi ha några varma soliga dagar.