Julafton

2017-12-24

Morgonen var solig, svag lite sval vind och 12 plusgrader. Lite senare vi 10 tiden började det att komma hit lite moln som tidvis la sig framför solen. Blev inte så mycket varmare än 16 plus under dagen så vi satt inte ute.

I dag är det julafton för oss och det är ju lite speciellt tycker många. Här är det en vanlig söndag och allt är öppet nästan som vanligt. Lidl och dom andra kedjorna har öppet men dom stänger redan klockan 18.00 i stället för 20.00/21.00 som dom brukar. Hasse sa att det var väldigt mycket folk och handlade i dag. I morgon, juldagen, så firas det jul här och så klart är det mycket som då ska handlas. Då är det nämligen helt stängt överallt.

För övrigt så märks inte julen på samma sätt här som i Sverige. Julgranar och en del julpynt finns lite överallt men det finns mer religiösa inslag. Det verkar inte vara samma överdrift som i Sverige med julklappar och annat. Men det är ju bara mina intryck som turist i Portugal.

På eftermiddagen så kom en av ägarna till ställplatsen och överräckte en julgåva till oss. Det var en kartong med portugisiska julkakor. Dom smakade riktigt gott men är mycket söta och en del med smak av kanel och några med någon annan smak som jag inte kände igen.

I kväll så blev det en liten jultallrik i all enkelhet. Det är så som vi vill ha det. Vi åt en mycket god Jansson, köttbullar, rökt lax, ägg, två sorters sill, löjrom (som vi hade fått av en svensk) och skinka. Ja, skinkan smakade ju inte som vår härliga svenska julskinka men ibland så får man ju kompromissa.

Radion har ju som vanligt stått på hela dagen och det har verkligen varit många bra program att lyssna på. Något av det bästa i dag var det som handlade om Hasse och Tage och Svensk Ord. Tänk att det som dom gjorde för en herrans massa år sedan fortfarande är väldigt roligt.

Vi har haft en trevlig julafton och hoppas att alla andra också har haft det.

Önskar er alla en god fortsättning på helgen.

2 reaktioner till “Julafton”

Kommentarer inaktiverade.