Cykelproblem!

2017-12-02

En underbart solig morgon, 12 svala plusgrader och inte ett palmblad eller flagga rörde sig.

Himlen här är bara så otroligt blå. Här går jag ofta på mina promenader.

Gick en sväng ner till stranden som var väldigt bred i dag och havet var lugnt.

Här är det många hotell och restauranger.

Fortsatte sedan och kom till gratis ställplatsen vid Bombeiros. Här var det väldigt många husbilar i dag, dom flesta portugiser.

En bild från andra hållet.

Dags för lite städning i dag. Oljade bland annat in bordet och avlastningshyllan. Dom är av trä och behöver omvårdnad emellanåt. Sedan så blev andra dukar i köket och på bordet. Torkade av lite här och där också.

Hasse fick problem med sin cykel i dag. Ekrarna på bakhjulet lossnar ibland och nu hade en av dom fastnat i kedjan. Inte bra alls! Han fick loss den och kunde köra till Lidl och köpa frallor till kaffet.

När han kom tillbaka så gick han till receptionen och förklarade att han ville få tag på en cykelreparatör. Den trevliga och alltid lika hjälpsamma killen som jobbade där i dag tog omedelbart tag i telefonen och ringde en massa samtal. Efter en stund så fick han napp. Det skulle komma hit någon som skulle fixa detta under eftermiddagen.

Halvtre så kom det hit en röd bil med cykelmotiv på och stannade utanför ställplatsen. En man gick ner till Hasse och efter en kort stund så gick han därifrån med cykeln och en bunt ekrar. Hasse har några sådana på lager.

Efter drygt två timmar så kommer den röda bilen tillbaka och kör ner till husbilen. Hasses kära cykel är klar och blir levererad. Det hela kostade, hör och häpna, 5 €. Otroligt billigt.

Zacko undrade ett tag varför matte inte kom ut. Men så klart gjorde jag det och tillbringade en del av dagen med att sitta ute i solen och njuta. Blev lite sval vind ett tag men det var inget som störde.

Ska visst bli en solig dag i morgon också och det ser vi fram emot.