En del mil söderut

2017-10-08

Zacko stod och pep vid dörren redan halvsju i morse och ville ut. Bara att ta på sig och ta ut honom. Han började med att äta gräs och sedan så spydde han två gånger och kissade lika många gånger. Sedan så ville han in igen och hoppade upp i sängen och fortsatte sova. Jag hoppade inte upp i sängen men jag gick också och la mig igen och somnade om, dock inte lika fort som Zacko. Vi sov sedan till strax efter åtta och då ville han ut igen. Dags för lite mer gräsätning.

Nu tycker jag att det börjar bli alldeles för kallt. Det var bara 5 plus i morse och det blåste iskalla vindar. Det blåste mer ner vid sjön så i dag så blev det en promenad på stan.

En bit ifrån ställplatsen så finns denna trevliga allé där vi gick en bit. Sedan så blev det lite gator där jag kollade i skyltfönstren. Fönstershoppa är billigt och trevligt.

Kom efter en stund fram till en park där det var mycket löv på marken.

En fontän fanns det också här. Det syns knappast men det var smådjävlar som satt längst ner och sprutade vatten ur fångade fiskars munnar.

Kom sedan fram till torget och där var det lika folktomt som på dom andra gatorna. Och kyrktornet sticker upp över hustaken.

På väg tillbaka till ställplatsen så blev det en bild över Vänern och småbåtshamnen.

När vi sedan hade fikat och körde iväg vid tolvtiden så var det i stort sett tomt på ställplatsen.

Vi skulle köra söderut i dag och det blev väg 26 mot Jönköping. Det var inte så mycket trafik men dom som körde på samma håll som oss hade väldigt bråttom. Vi blev omkörda till och med där det var heldragen linje.

När vi kom till Jönköping så blev det E 4 söderut en bit. Vi kom efter en stund fram till Hyltena och där körde vi till ställplatsen och parkerade där vi brukar parkera på plats nummer 3.

Jag tog ut Zacko på en promenad medan Hasse fixade lite i husbilen. Fy så kallt det var. Sedan så gick jag ner och betalade för 3 dygn och det kostade egentligen inget för det drogs från mina bonuspengar som fanns på mitt Circle K kort. Annars så kostar det 125:- per dygn och med HBK rabatt – 25 % så blir det 94.50. Med el alltså.

Sen så gick Hasse ner till macken och köpte sin favoritmat, korv med bröd och han såg så lycklig ut när han kom hem igen. Tänk att det ibland är så lätt att göra en man lycklig.

Blev lite lätt regn här i ett par timmar men då satt vi kvar inne i husbilen och hade det gott. Sedan så slutade det och då var det dags för en promenad med Zacko.

Vi har det varmt och skönt i husbilen men fy vad kallt det är ute. Hoppas att det blir lite sol här i morgon.