Blåst och regn

En strand i Portugal när det är vinter. Folktomt är nog det minsta man kan säga.

2024-02-23

Natten var blåsig och regnig och husbilen gungade till i dom kraftiga vindbyarna. Morgonen och resten av dagen fortsatte på samma sätt. Skurarna var täta, intensiva och inte så långa men rätt så många. Däremellan tittade solen fram korta stunder. Inte skönt alls att gå ut eftersom blåsten var ihärdig men jag slapp regnet under promenaden. Det var inte så varmt bara 14 – 17 plus.

Jobbet på bygget fortsatte i dag också. Dom håller på uppe på taket och jag kan inte se var dom gör där. Blir säkert bra.

Ingen liten Sotis kom hit i dag. Undrar var han håller hus när han inte är synlig på ställplatsen under dagen?

Vi fick en ny granne i dag, en lång och stor helintegrerad tysk husbil. Kändes inte alls bra.

Blev fläskfilé idag igen med klyftpotatis och egenkomponerad sås. Smakade gott och allt tog slut.

Senast lästa bok.

”Stenmannen” av Inger Frimansson var verkligen en spänningsroman som levde upp till ordet. En suggestiv berättelse av det psykologiska slaget. Det var en rätt så läskig historia. Väldigt bra och spänningen stiger hela tiden till upplösningen kommer. Rätt så tragisk ibland. Slutet var både bra och dåligt.

Baksidestext

En tidig morgon råkar tioårige Isak bevittna hur två män bråkar ute på isen på Södertälje kanal. En av dem lyfter upp en sten och slår ihjäl den andre. Den livlösa kroppen sparkas ner i isrännan. Isak försöker fly, men mördaren har sett honom och tar upp jakten. Han undkommer i sista minuten.

Väl hemma upptäcker Isak att han tappat sin mobil. Efter några timmar går han tillbaka och letar men förgäves. Han förstår att mördaren måste ha tagit den. Isaks syster, Peggy Sue, anklagar honom för att terrorisera henne genom att ringa upprepade gånger utan att säga något när hon svarar. Han tvingas då erkänna att han tappat mobilen, men vågar inte berätta om det han bevittnat på isen.

Peggy Sue ser sin lillebrors förtvivlan. Utan att nämna något söker hon upp personen som tagit mobilen för att få tillbaka den. Han visar sig vara snygg och charmig. Den femtonåriga Peggy Sue blir djupt förälskad.

Ibland kan man vara virriga än ibland.

2 reaktioner till “Blåst och regn”

 1. Trösta dig med att husbilen snart kör vidare. De stora sakerna är som väggar. Vi har haft det mycket lugnare med byggandet här också och det kan bero på att dörrar och fönster är isatta. Såg förresten att uteplatser och balkonger blir åt den andra sidan så det kommer inte sitta folk åt vårat håll på dagar och kvällar.
  Köttfärspaj blev det för oss till middag och den räcker tills i morgon också.

  Ha det så bra!!!

  1. Tror också den kör vidare snarast.
   Verkar det att bli trevliga bostäder där.
   Paj var det länge sedan jag åt. Kommer ihåg att det smakade gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *