Väckta tidigt

Denna grusplan låg i Alvor mycket strand och stadsnära. Största felet var att när det regnade blev det otrolig lerigt med stora vattensamlingar. Den är numera stängd.

2024-02-11

I morse blev vi väckta vid halvfem av att det var någon fest här i närheten. Det spelades mycket högt och som vanligt gick ju basen igenom med väldig kraft. Var nästan så att husbilen vibrerade i takt.

Det började regna ca en timme senare och då slutade ”musiken”. Bara att somna om. Regnet slutade vi åttatiden och en timme senare gick jag upp. Det var endast 12 plusgrader så det blev vantar på när jag gick ut.

Grannen körde på förmiddagen och det kändes så fritt och skönt i några timmar. Sedan så kom det en stor helintegrerad fransman och parkerade där så var utsikten åter blockerad.

Vid halvett körde vi till Aldi. Som vanligt gott om plats på parkeringen. Sedan började min vanliga kamp med den stora kundvagnen. Lyckades även denna gång baxa den runt i affären samt att få ut till husbilen. Enklare när den är tom när jag kör tillbaka den. Hasse tog Rulle och gick in en sväng. Under tiden så plockade jag in allt på rätt plats.

Vädret blev varma på dagen trots inte solen lyckades tränga bort molnen. På eftermiddagen var det hela 19 plus.

Så var det åter dags för att fylla och tömma så vi körde till serviceplatsen. När det var klart så fortsatte vi till vår ruta och var hemma igen. Var faktiskt väldigt trött.

Många portugiser blev kvar här i dag. Dom kommer ofta flera husbilar tillsammans och ställer sig i en klunga. Sedan sitter dom ute och umgås nästan oavsett väder. På eftermiddagen var det många som gick ner mot centrum. Troligen skulle dom titta på den stora karnevalen som var idag.

Jag tittade på den på FB för där är jag följare till olika sidor om Peniche. Fick vara nöjd med det för idag.

Vi har sett den en gång för en del år sedan och det var en färgsprakande och högljudd upplevelse och mycket roligt. Att se alla dessa människor utklädda, sjungande och dansande var en upplevelse i sig. Om det inte vore för våra numera dåliga ben hade vi gått dit.

Blev lättlagat ikväll. Omelett med kantarellstuvning. Gott och det går snabbt.

Det måste man vara ibland med en bångstyrig kundvagn.

3 reaktioner till “Väckta tidigt”

 1. Februarilovet börjar här veckan som kommer och vi har hört flera mopeder köra omkring.
  Nu åker många barn och ungdomar på skidläger eller följer med sina föräldrar eller deras föräldrar på husbilssemester.
  Så det blir med all säkerhet lugnt här i byn.

  Ha det så bra!!!

  1. Blir det lite bus med mopeder kanske?
   Så fint att dom flesta som vill kan åka på en skidsemester i Frankrike.
   Men det brukar väl vara mest lugnt i er trevliga lilla by?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *