Tillbakablick

Här hänger månen och lyser vid kusten i Spanien.

2024-01-16

Dagen började med sol och lite växlande molnighet, 17 plus samt lite småblåsigt. Tog en promenad ner till korsningen och kollade lite på trafiken som inte var så livlig idag.

Ingen kom och jobbade på bygget idag. Det var så lugnt och tyst och vi saknade lite av det liv och rörelse som är när grabbarna är här och jobbar. Så här ser det ut nu.

På eftermiddagen kom det några enstaka korta skurar och blåsten ökade till att bli kraftig. Blev ingen promenad förrän det blev tvunget.

Inte många husbilar här nu konstaterade jag när jag gick iväg till tömningen sent på eftermiddagen. Det var 8 stycken i olika utseende och storlek.

I dag gjorde vi nästan samma som dom andra dagarna alltså i stort sett inget särskilt.

Ikväll blev det stekt färskt fläsk men kokt potatis och sås. Smakade väldigt gott och jag hade kryddat fläsket med salt och grovmalen blandad peppar.

Tillbaka till augusti 1999.

Vi hämtade husbilen hos Codat på torsdagen när den var klar efter att dom hade fixat till felen. På fredag slutade vi jobbet tidigare för att komma iväg. Packat hade vi gjort dagen innan. Vi körde till västkusten för att tillbringa helgen där. Solen lyste och det var varmt och riktigt härligt sommarväder.

Hade bestämt oss för att besöka Åsa där vi inte hade varit tidigare. Det är en trevlig liten tätort som har lite av varje. Vi checkade in på campingen som ligger vid en härlig strand. Här var dom mycket noga med reglerna. Man skulle backa in och ha minst 4 meter till grannen. Personal kollade att man ställde sig som man skulle.

På lördagen tillbringade vi lite tid på stranden och med att utforska det lilla samhället. Så klart åt vi glass hos Åsa Glasscafé vilket är känt för sin goda glass. Den var god.

På söndagen körde vi till ortens Ica och handlade lite. När Hasse packade upp varorna på bandet var det en dam bakom som placerade sina grejor innan vår vagn var tömd. Fick flera gånger flytta tillbaka hennes grejor men hon bara fortsatte. Då sa Hasse till henne att hon minsann fick lugna ner sig. Men jag har bråttom för jag ska med bussen, sa hon. Gick väl inte fortare för hon stressade. Betalade och packade ner. Damen som hade så bråttom stod sedan lugnt och pratade med någon.

Gick till husbilen och packade in. Sedan körde vi till Tjolöholms slott vilket var ett trevligt besöksmål. Jag hade varit där tidigare och blev väldigt imponerad. Kom dit efter en rätt så kort körning och parkerade på parkeringen med grov grus. Jag gick ut förr att betala för parkeringen men kom inte så långt. Trampade lite snett på en sten och foten bara vek sig och det kom ett ljud som lätt som ett skott. Det var vänster ankel som bröts. Kom på benen och tappade balansen och ramlade omkull och så var även höger ankel bruten. Tog emot mig med väster arm och lyckade slå armbågen ur led. Där låg jag. Hasse ringde efter hjälp. Sedan hämtade han en filt och la över mig.

Efter en kort stund kom ambulansen och personalen gjorde mig i ordning för transport till sjukhuset i Varberg. Jag fick lustgas och blev lite fnittrig och flamsig men jag hade inte ont. Blev opererad och fick gipsat vänster ben och dom hade lagt armbågen tillrätta och även den var gipsad. Var lite jobbigt ett tag sedan men allt löste sig. Efter rehabilitering så kunde jag gå som vanligt igen samt även röra armen nästan utan problem, men det också över.

Jag hade ett par snygga skor då med hög kilklack och sedan dess har jag aldrig använt klackskor.

Kan jag helt hålla med om och med rätt skor.

4 reaktioner till “Tillbakablick”

 1. Hej Eva och Hasse! Vi är ett par som tidigare har haft husbil under 10 år och följer er och många andra på era resor. Igår fick vi se att ett par från Västkusten Agneta o Markku Freedom Living har varit på er ställplats i några dagar. De har en Kanus husbil. Vi har följt dom under ett par år på Youtube och kollar när det kommer nya filmer. Hoppas att ni har det bra i Portugal, trots att vädret inte har varit så bra hos er. I natt hade vi minus 20 grader här i Ringarum, men i morse var det plusgrader. Vi gillar att läsa om er och vad ni har för er varje dag.
  Hälsningar från Anne o Lasse Karlsson i RIngarum

  1. Hej på er
   Vi pratade med dom när dom var här i några dagar vid jul.
   Vi har det bra här trots att vädret är si så där ibland. Blir snart bättre.
   Men det bästa är ju att vi inte har minusgrader, halka och snö.
   Tack för att ni läser min blogg.
   Varma hälsningar till er i Ringarum .

 2. Usch, får flashbacks av din berättelse när du föll. Hör fortfarande hur benen knäcks. Jag tyckte det lät som att trädgrenar bröts.
  Vilken mardrömshelg det blev för er.
  Vad långt de kommit på bygget hos er. Här gör de ingenting i huset närmast oss utan det verkar vara i bombhuset som all aktivitet sker.
  Ostbricka blev det för oss ikväll och till det päron.

  Ha det så bra!!!

  1. Det förstår jag att du får. Ditt benbrott var betydligt värre än mitt men du slapp ju en armbåge ur led.
   Men vi har ju båda återhämtat oss rätt så bra ifrån våra missöde.
   Husbygget går framåt ryckvis.
   Alltså ostbricka får det att vattnas i munnen på mig även så här sent på kvällen. Tar mig nog en bit camembert med ett litet kex som natta mat i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *