Mer sol idag

För 10 år sedan var vi i Silves och här har vi träffats för att äta tillsammans. Det blev en mycket rolig kväll med mycket skratt och en otroligt skämtsam och trevlig personal. Dessutom var maten väldigt god. En kväll att minnas.

2023-12-01

Första dagen i sista månaden för året, även kallad julmånaden. Nu börjas det att spelas julmusik, inte så mycket än men det kommer att öka ju närmre julen vi kommer.

Sista bladet i min fina almanacka med bild på hundar från DOP (dog off Portugal). Har beställt en för nästa år som jag ivrigt väntar på.

Så var det växlande molnighet igen och därmed också en del värmande sol. Tyvärr blåste det en del och det ökade lite under dagen. Lite kallt i vinden, 13 – 18 plus men det kändes kallare. Ibland kom det någon liten skur trots att solen lyste. Någon regnbåge hittade jag inte.

I dag kom det ingen hit och arbetade på bygget för det är helgdag här. Dom stora kedjorna har öppet men hur det är med småbutikerna vet jag inte.

Det kom hit rätt så många husbilar i dag. Några körde ett varv innan dom bestämde sig för var dom skulle parkera. Inte ont om plats utan många lediga rutor.

Kokte några ägg idag och dom blev rätt så hårdkokta vilket jag inte hade tänkt. Eftersom jag hade köpt räkor som jag hade i kylskåpet så bestämde jag mig för att göra varsin räkmacka i kväll, smakar ju alltid gott tycker vi och det gjorde även i kväll.

Räkorna här skiljer sig rätt så mycket ifrån dom som man köper i Sverige. Dom är rätt så stora (finns i olika storlekar så klart) och skalet är mycket mjukare så dom är lite svårskalade tycker jag. Även smaken skiljer sig åt men dom är väldigt goda.

Något att skratta lite åt.

2 reaktioner till “Mer sol idag”

  1. Lite vila från byggandet idag alltså.
    Kan tipsa om räkor som finns djupfrysta och heter nordic. De smakar precis som de vi har i Sverige. Vi köper alltid dem och jag tror att de kommer från Norge precis som den gravade lax vi köper.
    Pyntar du mycket till Jul eller är du som mig? Jag pyntar inte alls egentligen utan njuter ändå.

    Ha det så bra !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *