Rött vin

2023-11-24

Underbart med detta soliga väder på dagarna. Det gör inget att det på nätterna är lite kallare ner emot 7 – 8 plus. Ingen blåst heller och 13 – 18 plus och mycket varmare i solen. En härlig promenad blev det på förmiddagen.

I dag gick Hasse till Aldi och handlade lite. Blev så glad när han kom hem med en flaska nypressad apelsinjuice. Hällde upp varsitt glad till oss och jag njöt av att dricka den fräscha och välsmakande drycken.

På eftermiddagen kom det ett gäng byggjobbare hit. Dom lastade av en tung maskin och började sedan att kapa långa armeringsjärn till mindre bitar.

Vad dom gjorde mer har jag ingen aning om.

Rött vin är gott att dricka till maten vilket jag gärna gör. Vitt vin gillar jag inte. Är absolut ingen vinkännare som tycker att vinet smakar och doftar en massa olika saker. Är vinet gott så är det ett bra vin tycker jag. Är det surt så kanske det duger till en enkel vinsås. När jag handlar vin i Portugal händer det att jag väljer en flaska bara för att etiketten är fin och jag tilltalas av motivet. Oftast så köper jag lokala viner ifrån närområdet eller område i närheten. Det är väldigt sällan som jag har köpt vin som jag inte tycker om.

Men nu hade jag faktiskt en flaska stående som jag inte tyckte om. Det hamnade i en sås till kvällens middag. Köttet som jag tagit fram från frysen var inte det jag trodde det var så jag fick improvisera lite. Gjorde det enkelt och stekte köttbitarna och så fick dom sedan ligga i vinsåsen och puttra en stund. Blev jättegott med kokt potatis.

Tillbakablick 10 år sedan 20131124

Mer marknad i dag.

Precis utanför oss så kom det en grönsaksförsäljare. Vi fick smaka på sötpotatis och det var inte gott. När dom packade ihop så fick vi ett par otroligt fräscha salladshuvud av dom som höll sig fina i flera dagar. Dom var troligen nyskördade.

Här går vi på marknad och det ryker och osar väldigt mycket. Den lilla svarta hunden är Zacko. Han var alltid väldigt duktig i folksamlingar och gick så fint.

Jag gick även på en promenad till stan och tyckte det var sy synd att detta fina hus hade blivit så förfallet.

Här hade några husbilar parkerat. Hur dom hade kört för att komma dit vet jag än i dag inte.

Senare på kvällen började marknadsfolket packa ihop och köra därifrån. Tivolit var kvar, där var det mycket att montera ner och stuva in.

2 reaktioner till “Rött vin”

    1. Visst tror jag att dom vet vad dom gör även om inte jag gör det!
      Det där med nypressad juice är ju något som du gör ofta eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *