Jobbade i dag

Vädret är stabilt nu. Molnfritt och soligt samt ingen vind. Svalt på nätterna, 8 – 13 plus, och varmt på dagarna, 18 – 20 plus. Detta väder passar oss utmärkt.

Hörde det var lite oväsen utanför oss. Det var byggjobbarna som satte igång. Eftersom vi lyssnade på ”Rings så spelar vi” så vi visste att det var lördag i dag. Trodde inte att dom jobbade på lördagar här i Portugal men det kanske bara var tillfälligt här.

Efter att ha satt upp en del armeringar så packade dom ihop maskinerna och körde härifrån vid tretiden.

Sedan så var det lugnt och tyst här och inget speciellt hände resten av dagen.

Blev hamburgare från frysen på en stekt brödbit. Massor av lök, stekt ägg och lite andra tillbehör. Smakade bra.

Senast lästa bok.

”Skadedjuret ” av Sofia Rustan var en rätt så obehaglig historia. Det var väldigt äckliga mord och en ovanligt hemsk mördare. Man lider verkligen med den lilla flickan. Rapp dialog mellan poliskollegorna, rätt rolig ibland. Slutet blev väldigt spännande och nästan allt löste sig till slut. Ser fram emot att läsa nästa bok.

Baksidestext:

Kriminalinspektör Amanda Junisson vid Sundsvallspolisen längtar efter att bilda familj. Hennes pojkvän har precis friat, men mitt i glädjeruset finns en oro som gnager. Tankarna skingras när en illa tilltygad man flyter iland på en ö i hamninloppet till staden. Snart visar det sig att ett av hans inre organ har gröpts ur kroppen.

Medan Amanda och hennes kollegor försöker identifiera mannen flyr hans dotter, den romska flickan Kati, för sitt liv. Hon vet att mördaren sett henne vid mordplatsen och att hon måste hålla sig gömd för att överleva. Frågan är vem som ska hitta Kati först, polisen eller gärningsmannen?

En het sommar går mot höst, och samtidigt som polisen kämpar för att lösa gåtan letar mördaren efter sitt nästa byte.

Tillbakablick 10 år sedan 20131125

Bara resten kvar.

Så här såg det ut på morgonen. Det var väl ungefär det man kunde förvänta sig.

Soporna samlades i hop i säckar och placerades ut för senare uppsamling.

Fanns några kvar en som hade stannat kvar över natten.

Här hämtas säckarna och senare på dagen fanns det inte en spår kvar av marknaden och tivolit. Och dagen efter fortsatte vi till en annan plats.

2 reaktioner till “Jobbade i dag”

  1. Här arbetar man på lördagar även om de ofta slutar vid lunchtid. De jobbar ju på offerter och med ett bestämt slutdatum.
    Lite kyligare idag men varmt i solen. +20 kan man ju inte klaga på men så fort temperaturen sjunker på eftermiddagen.
    Fisk i ugn blev det för oss idag och det är supergott.

    Ha det så bra !!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *