Underbar dag för det mesta

2023-09-23

En underbar septemberdag att vakna till. Visserligen är det höstdagjämning i dag men det kändes somrigt här i Hörvik.

Här är det så fint att stå med husbilen.

Gick en sväng och njöt av den vackra omgivningen och det härliga vädret. Det var 17 plus och soligt och bara en svag vind.

Den här båten har stått här i flera år, visst är den fin? Nostalgi eller?

Snickarglädje. Kolla in dom små fågel holkarna vid sidan om dörren vid övervåningen.

Baksidan av ljugarbänken

Fler bilder från morgonpromenaden.

Jag mötte inte så mycket folk på morgonen men dom fem som jag mötte här hälsade mycket vänligt på mig. Tänk vad en enkel hälsning är trevlig samt ett leende.

Tog det som vanligt väldigt lugnt på förmiddagen och körde iväg vid tolvtiden. Agda, navigatorn, tog oss ut till E 22 mot Karlskrona eftersom vi hade slagit in det. Blev ett stopp vid rastplats Galtsjön för det vanliga jobbet som jag gör. Vi fortsatte sedan när det var avklarat.

Rätt så mycket trafik men det flöt på bra. Var framme i Karlskrona och ställplatsen vid ettiden. Där var det minsann många husbilar och helt fullt. Bredvid ställplatsen på parkering kan man troligen stå men det kändes inte så bra. Hade glömt att det var lördag i dag och det var nog därför det var fullt. Men om jag ska vara ärlig så när det är fullt här så ser det ut som ett husbilsgetto och är egentligen inte alls trivsamt. Tror inte att vi kommer att köra hit igen.

Vi skulle ju handla idag och körde iväg till ett ICA som skulle ligga i närheten. Nu höll vi på att nästan köra in på ett gångfartsområde men upptäckte det så vi kunde undvika det. Hade vi följt Agda så hade vi hamnat på det stora torget här. Alltså hittade vi ingen affär här utan ville så fort som möjligt komma ut ur stan.

Nu blev det så att vi körde norrut mot Kalmar på E 22. Blev en lång sträcka med vägarbete och där gick det långsamt fram. Var likadant sist vi körde här.

På andra sidan

När vi kom fram till rastplats Bröms så stannade vi här. Var helt klart väldigt sen för kaffe och macka men vi ville verkligen hag det. Klockan var nästa tre. Smakade verkligen ljuvligt gott för vi var så sugna.

Vi bestämde oss sedan för att stanna kvar här över natten. Är ju faktiskt en riktigt fin rastplats.

Det blev ingen shopping i dag men jag ska kolla på 24/7 i morgon som ligger på promenad avstånd vad dom har att erbjuda. Gillar verkligen dessa självservicebutiker som sprider sig snabb runt om i Sverige ute på landsbygden.

Råstekt potatis, som jag verkligen gillar, samt några skivor fläskytterfilé, som jag också gillar, blev det till middag i kväll med beasås och gelé. Lite fantasilöst men vadå! Det smakar ju bra.

Nu får jag nog börja trolla med knäna vilket jag genom åren blivit rätt bra på.

2 reaktioner till “Underbar dag för det mesta”

  1. Oj, ni har kört en bit idag. Efter allt regn i sommar ser det ju väldigt grönt och fint i naturen.
    Tycker att maten inte alls var så simpel utan lät väldigt god. Vi åt pizza ikväll och det är riktig slapparmat det.

    Ha det så bra !!!!

    1. Det blev några fler mil än vad vi hade tänkt. Mycket grönt nu innan allt ska avlövas.
      Smakade bra vilket oftast pizza också gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *