Ny utsikt samma hem

2023-05-28

Lätt molnighet, 14 plus och rätt så kallt vind. Var lite småblåsigt. Tog med stavarna och gick fram och tillbaka på den tomma personbilsparkeringen.

Tidigt på eftermiddagen körde vi till Skene och Preem för att fylla diesel. Det är en dyr historia numera. Det gick i nästan 95 liter, vi har ju en stor tank.

Vi fortsatte sedan mot Göteborg och svängde av till Biltema. Där var väldigt många bilar på parkeringen så valde att försätta. Kanske kör vi dit i morgon.

Hade bestämt oss för att köra till rastplats Grandalen och kolla om vi kunde parkera där över natten. Det kunde vi och parkerade på lämpligt plats.

Så här ser det utanför min dörr i dag. Samma hem men med ny utsikt.

Fortfarande lite småblåsigt med en del varmare för nu lyste solen. Tog en liten promenad med Rulle när vi kom fram. Sedan gjorde vi i stort sett samma som vi brukar. Surfade på nätet och läste en del.

Vi ska till Dometic i morgon rätt så tidigt och vill inte ha så långt att köra. Det tar bara ca 20 minuter att komma dit härifrån.

Det var en del trafik på vägen hit i dag och vi mötte många husbilar. På rastplatsen i morse kom det många och stannade för att tömma latrin. Även på eftermiddagen där vi är nu kom det en hel del för samma sak. Så bra med dessa rastplatser som man kan tömma på.

I går var vi och handlade, först på MM, ICA. Där blev min kundvagn väldigt full. Här använder jag den mindre modellen av kundvagn för där når jag ner i botten vilket jag inte gör på som stora. Var lite mer som skulle köpas så vi körde sedan över till Lidl. Där blev det inte så mycket men nu hade jag fått med allt som stod på listan och så klart lite annat också. Nu blev det fullt igen i kyl/frys och skåp vilket jag gillar. Vill ha lite att välja mellan.

Kväll blev det schnitzel från frysen med råstekt potatis och beasås. Väldigt gott som vanligt.

”Fädrens missgärningar” av Åsa Larsson var mycket bra. Otrolig bra miljö och personbeskrivningar. Jag gillade speciell att läsa om den spirande romansen mellan mellan två äldre mänskor. En så fin och ömsint berättelse.

Kommer att sakna Rebecka Martinsson, alla böckerna har varia så bra.

Baksidestext:

– Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte göra det här. Du måste hjälpa mig. Det är en döende mans sista önskan.

Rättsläkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd.

Snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Äntligen är den sista boken om Rebecka Martinsson här!

4 reaktioner till “Ny utsikt samma hem”

 1. Vi har aldrig haft något elverk, men så har vi aldrig varit bofasta mer än de fem månader då vi flyttade ner hit. Väsnas det inte mycket när man kör det?
  Hoppas ni får ordning på det nu i alla fall.

  Ha det så bra !!!

  1. Det är ju inte helt ljudlöst förstås. Använder det mest när jag behöver använda hushållsmaskiner som kräver el. Vi har genom åren haft mycket nytta av det.

 2. Tråkigt med elverk som krånglar när man behöver det!
  Vi har ett portabelt Honda på 1 kw som alltid funkar.
  Bara att dra i snöret och koppla kabeln så har vi ström!

  Ha det gott…

  1. Ja det är lite irriterande.
   Vårt elverk har nu gått 1207 timmar sedan 2008. Det är så enkelt att bara trycka på en knapp inne för att starta det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *