Framme i Grossenbrode

2023-05-10

Lätt mulen mulen morgon, 15 plus och bara en svag vind.

Hade ingen brådska i dag så vi tog det lugnt. Lämnade platsen strax efter 10. Inte så mycket trafik i dag och det var ju skönt. Några vägarbete där det gick lite långsamt förbi men inga stopp vilket var skönt.

Efter cirka 2 timmar var vi framme i Heiligenhafen. Körde till Lidl och parkerade. Jag gick och handlade lite för det är alltid något som behöver fyllas på.

Vi fortsatte sedan till ställplatsen i fina och mysiga Grossenbrode. Började med att köra till serviceplatsen för lite skitjobb. När det var klart fortsatte vi till vår plats. Den hade jag förbokat på hemsidan. Det var det enkelt att göra.

https://meerreisecamping.de/index

Om man inte har förbokat ska man köra till campingen och deras väntkö och parkera. Sedan går man till receptionen och checkar in, får sin plats och betalar. Nu kostar det också för ett strandkort, Ostseecard, antingen man besöker stranden eller inte. Det är så nuförtiden i Tyskland när man besöker strandnära platser. Här kostar det 3 € per person och dag. Vid denna tid på året är priset på ställplatsen 18 € per dag. Det är en rätt så bra prisökning! Tycker faktiskt att det är lite för dyrt här nu. Men vi hade bestämt oss för detta och tycker det känns hur bra som helst.

Nu finns det inte någon reception på ställplatsen utan man får går till campingplatsen för att checka in och betala. Inte så långt bort. Jag tog en promenad dit för att checka i och betala. När jag kom dit och sa på engelska att jag ville betala så svarade den trevliga tjejen i receptionen att heter du Eva. Det kunde jag ju inte neka till. Sedan gick det snabbt med allt. Fick våra strandkort och koder till toa och internet. Strandkorten ska vi ha med oss om vi vill vara på stranden. Det vill vi inte. Avskyr sand. Internet var så segt att jag nu kör på mitt eget som fungerar hur bra som helst.

Så här ser det ut utanför bodelsdörren några dagar framåt. Finns ibland lite att titta på.

En bild av en liten del av den fina ställplatsen. Det är vi som sticker ut längst bak till höger i bilden.

Nu ska vi i alla fall bli kvar här tills lördag. Ska bli så skönt att stå stilla några dagar efter den långa och rätt så snabba körningen från Peniche. Gick lite fortare än vad vi hade tänkt. Men väldigt ofta blir det inte som vi har tänkt. Om vi har tänkt alls egentligen!!

I kväll blev det köttfärsbiffar med råstek potatis i småbitar med finhackad lök i. Kryddade med salt, grovmalen peppar, vitlöksgranulat och chiliflakes. Ett stekt ägg till och detta smakade jättegott.

Sitter nu och njuter av att lyssna på svensk radio.

2 reaktioner till “Framme i Grossenbrode”

 1. Alltid skönt att stanna ett par dagar på samma ställe efter att man kört en lång sträcka. Det brukar vi också göra.
  Vi har ju kört kortare turer nu sedan Lino kom för att han skulle vänja sig vid att åka i husbilen. Nu har han kommit så långt att inte bli illamående och när vi kör på vägar utan en massa kurvor så sover han så fint. Så till hösten är det vi som kommer att göra en del övernattningsresor.

  Men Grossenbrode är ju så fint. Bra att gå med hundarna är det också om jag inte minns fel.
  Vila upp er och ha det så bra !

  1. Roligt att det går så bra med Lino i husbilen nu.
   Det är väldigt fint här men ha blivit rätt så dyrt.

Kommentarer inaktiverade.