Flera mil i dag

2023-05-08

Denna morgon var det lite småmulet, 16 plus och det såg inte ut till att blåsa något.

I dag så startade inte elverket så jag bryggde en kanna kaffe så som man gjorde förr. Kokte upp vatten och satte melittan med filter i på termoskannan, hällde i kaffe och sedan vatten. Lite mer omständligt men kaffet blir lika gott.

Vi tog det lilla lugna i dag innan vi gav oss iväg. Det är helgdag i Frankrike i dag. Man firar att denna dag blev landet befriat ifrån den tyska ockupationen. Det är verkligen något att fira för detta underbara land!

Det var dags för att tanka diesel i dag igen. När lampan började blinka körde vi in på en mack. Denna var det lätt att hitta rätt på. Deras kortbetalning automat var föredömligt lätt att förstå. Så stor och tydlig display. Sådana vill jag ser fler av. Stationen heter Fulli och det fungerade mycket bra här.

Körde ut till motorvägen och här var det knappast någon trafik alls. Inga tradare för dom hade troligen körförbud i dag när det var röd dag.

Det var bra körväder tyckte vi för det var lite mulet. Men det skulle vi inte ha sagt. Några mil innan gränsen till Tyskland så kom det ett kraftigt regn som gjorde det lite svårt att köra. Sikten var i stort sett obefintlig.

Körde in på den sista parkeringen innan gränsen till Tyskland och tog en paus. Efter en stund så fortsatte vi och när vi kom ut från parkeringen var vi i Tyskland. Och här lyste solen ner över oss. Vilket omslag i vädret! Men absolut till det bättre!

Dessutom så ökade trafiken enormt när vi kom in i Tyskland. Den blev otroligt tät. Fattar inte var alla bilar kom ifrån och alla dessa tradare. Men så klart så kör alla tradare här som vanligt på en måndag.

Dessutom så såg vi att alla (då så gott som) rastplatser var helt fulla och det kom inte in någon mer även om man hade haft ett stor skohorn.

Skulle ha paus några gånger under dagen. Det var inte lätt i dag. Var och kollade på många platser och det fanns ingenstans för oss att parkera. Men vi hittade några platser i alla fall så vi fick pausa och äta och dricka lite.

Sedan så skulle vi hitta en plats för att övernatta. Det var inte helt lätt. Vi vill ju inte köra iväg några mil för att komma till en ställplats. Eller köra iväg till en by någonstans. Vi vill hitta en plats längs med motorvägen.

Det gjorde vi också så småningom. Dessutom är det här en del trafik ljud vilket vi gillar att höra under natten. Vi har så svårt att sova när det är helt tyst.

Så här ser det ut utan för mitt fönster i kväll. Det är livlig trafik här och det gillar jag ljudet av.

Utanför bodelsdörren ser det ut så här. Men vad gör det på en som jag brukar kalla äta/sova plats. När man är på rull så tycker vi att det är helt ok.

En kommentar till “Flera mil i dag”

  1. Vädret kan verkligen vara växlande vilket kan ge en del överraskningar.
    Vi tankar oftast på tankautomater vid Intermarche eller Super-U då det brukar vara billigare. Till råga på allt brukar texten eller tanten i apparaten prata engelska vilket är rätt skönt.
    Bara man känner sig trygg så spelar inte övernattningsstället så stor roll.
    Ha det så bra på resten av resan!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *