Första dagen i maj.

Nere vid hamnen i Rydal. Visst är det fint här. Nu finns det även ställplats för husbilar där med till gång till el samt toa som även är handikappanpassad.

Läs mer här. https://www.vastsverige.com/mark/produkter/stallplats-rydal/

2023-05-01

Inga moln i dag, svag vind, 18 – 25 plus. Tyckte det var härligt sommarväder i dag. Som vanligt när jag kom hem efter promenaden så försökte jag räkna antalet husbilar och kom fram till att det var fler än 35 här.

Så är det en ny månad i dag och den heter maj. Vände blad i min fina hundkalender och nu ser den ut så här.

Den svenska husbilen som kom hit i dag körde vidare på morgonen mot nya mål söderut. Hoppas dom hittar många trevliga platser att besöka.

Det var många som körde på förmiddagen och vi fick fri utsikt.

Bestämde mig för att tvätta i dag eftersom tvättmaskinen var ledig. Vill ha det mesta rent när det nu snart är dags att dra norrut. Efter ett par timmar var allt klart och inhängt/lagt på sina platser.

På eftermiddagen så fick vi en ny nära granne bredvid oss. Ytterligare en vit vägg att glo på. Men den här har lite stjärnor också men trots det så skymmer den utsikten över ställplatsen.

Anlände många husbilar hit under sen eftermiddag och även en svensk. Dom körde en Nordic och det var ju inte så svårt att räkna ut att dom var svenskar. Gick förbi där dom hade parkerat när jag och Rulle gick till servicestationen. Stannade till och pratade lite. Tjejen pratade om att dom bodde på Fuerteventura och nu var på väg till Sverige. Lite förvånande! Dessutom så pratade hon skånska så vi hade inga språksvårigheter. En liten hund medföljde, en liten dvärgpinscher som var 12 år gammal. Så söt och pigg. Nu skulle han få springa på dom härliga stränderna som finns i Peniche eftersom han var van vid stränderna på ön han var uppväxt på.

I kväll så blev det kall mat. Åt hårdkokta ägg med småtomater, några skivor skinka med majonäs samt några Tuc kex med brieost. Det var så gott i kväll efter en varm dag.

I morgon ska jag börja kolla på vilken resväg vi ska ta när vi vänder tillbaka till Sverige. Blir troligen ungefär den som vi brukar ta!

3 reaktioner till “Första dagen i maj.”

 1. Planering för återresan fortgår alltså. Vi är glada att inte behöva köra till Sverige i år. Jag tycker att det är drygt att resa så långt nuförtiden.
  Ikväll blev det en god fiskgratäng med torsk som är så gott. Vilka bamsestora filéer man får här. Rensade och inte ett enda ben. JR köper över disk och de är så duktiga där.
  Jag är nog glad nu att vi inte blev flyttfåglar då jag inte hade trivts med det i längden. Men vi tänkte på det och att köpa en större husbil.
  Jag vill nog ha denna jordnära tillvaron där jag känner mig hemma. Inte för sakernas skull utan mer att sätta ner rötterna.
  Hur tänker ni nu efter så många år på rull? Skulle vara roligt att få höra era tankar angående det.

  Ha det så bra !!!

  1. Lite planering håller jag på med. Men troligen kommer den inte alls att stämma.
   Vilken fördel att kunna köpa fisk över disk.
   Jag har rätt så svårt att tänka mig en fast bostad ännu. Även om vi nu inte far runt så mycket numera så gillar vi livet i husbilen. Det är precis lagom litet. Har ju allt vad vi behöver här plus litet till.

Kommentarer inaktiverade.