Nyheter

2023-04-20

Några äldre bilder ifrån Peniche. Tror inte det ser så mycket annorlunda ut i dag.

Vi vaknade vid sjutiden i morse av att några måsar bestämde sig för att landa på vårt tak. Dom väckte oss vid sjutiden för det blev ett djäkla liv där uppe. Hasse drog bort mörkläggningen och öppnade takluckan och då försvann dom med en gång. Dom är tungfotade när dom landar. Somnade om och sov någon timme till.

Morgonen var sedan lätt mulen men molnen försvann sedan och det blev nästan klarblå molnfri himmel och vindstilla. Temperaturen låg på behagliga 17 till 22 plusgrader under dagen.

Efter min vanliga morgonpromenad fortsatte dagen som vanligt. Husbilar körde iväg och andra kom hit.

Plåtisgrannen körde iväg på förmiddagen och satte ut en kona på platsen. På eftermiddagen så kom dom tillbaka och parkerade igen. Fortfarande är dom väldigt lugna och tysta och stänger sin dörr med stor hänsyn. Tänk om alla plåtisar kunde göra det!! Och inte bara vräka upp dörren och stänga den stup i kvarten. Den låter väldigt mycket!! Men grannens dörr låter väldigt lite.

Annars var det som vanligt här och rätt så lugnt. Mycket läsning och internet som det är nu för tiden. Gillar att hänga med i vad som händer i världen nu när det är så enkelt att göra det.

Kommer ihåg när vi var på vår första husbilsresa på semester till Italien år 1999. Internet visste vi knappast vad det var. Navigator, vad var det. Det var papperskartor och utskrivna vägbeskrivningar som gällde. Men vi kom fram dit vi skulle i alla fall.

Då visste vi inget om vad som hände över huvud taget i Sverige eller i världen. Rätt så skönt det också.

Men vi blev rätt så nyhetstörstande i alla fall. Hade med oss en så kallt världsradio men den funkade inte så bra. Bara när den själv ville!!

Men på en camping i Italien så träffade vi på ett par från Sverige. Dom hade med sig två veckor gamla lokaltidningar från södra Sverige som vi fick. Vi blev så glada för dessa tidningar med egentligen helt ointressanta nyheter från Sverige. Men vi läste i stort sett allt i den tidningen.

Vilken skillnad det är från då till nu!!

Nu får vi ju alla nyheter i hela världen bara några minuter sedan som har hänt.

Mycket var enklare förr eller hur?

4 reaktioner till “Nyheter”

    1. Skulle man nästan göra för det blir väldigt mycket ibland. Det enda fågelkvitter vi hör här är måsarnas skrik och det är absolut inte kvitter.
      Vi gillar våra grannar som är kvar även i dag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *