Utsikt en stund

Här var vi för 10 år sedan och det var i Peniscola. En mycket härlig stad.

2023-04-09

Ännu en dag med superblå himmel, varmt och soligt. Skönt att det inte blåser utan möjligen bara är svaga vindar. Temperatur 13 – 23 det är behagligt.

Grannarna stökade runt en del på morgonen och vi trodde dom packade ihop. Men det gjorde dom inte. Dom hade plockat fram en del att äta så det var det som dom gjorde. Sedan så fick dom besök och antalet folk fördubblades.

Nu var det dags för att laga mat vilket dom gjorde i några timmar. Var underhållande att titta på tyckte vi. Och sedan tog det ännu fler timmar att äta vilket dom gjorde borta vid den allmänna platsen. Sedan så kom det fram kakor, tårta och annat. Det var mycket av allting. Dom yngre var inte så sociala utan satt med sina mobiler hela tiden. Dom något äldre bara ibland och dom äldsta inte alls. Precis som det är i Sverige. Senare på eftermiddagen packade dom ihop allt och körde i väg. Några av dom yngre gick iväg med välfyllda kassar till en personbil som stod utanför. Nu fick vi utsikt igen men vi saknade lite av den underhållning dom bjöd på utan att veta om det. Så kan det bli. Kändes som att vi var en liten del av portugisiskt familjeliv i husbil!

Hade fått stopp i toan vilken jag löste under eftermiddagen. Manuellt samt med hjälp av bikarbonat och ättika. Är bara så äckligt men det måste ju göras och det är tydligen mitt jobb vilket det alltid har varit. Gick sen och tömde fekalierna.

Nu var det rätt så mycket lediga platser men senare på kvällen på så kom det hit en hel del. Mest plåtisar och några van. En sådan kom och parkerade bredvid oss men den har så lågt tak att jag kan se över den. Men vad dom smällde i dörrarna.

På eftermiddagen skalade jag ett gäng räkor. Som vanligt mer skal än räkor men tillräckligt till oss. Gjorde sedan en väldigt god ”macka” till oss. Där fanns det rökt lax, kokt ägg i skivor, räkor och lite fryst hackad dill på toppen. Även hovmästarsås och majonäs. Det var väldigt gott. Nu är påskmaten slut!

Tror nog att vi är rätt så många som upplevt det.

2 reaktioner till “Utsikt en stund”

 1. Hoppas er annandag var lika fin. Vi har haft det väldigt fint.
  Vi har fortsatt göra rent i poolen och nu är den snart klar för påfyllning av vatten.
  Härligt väder just nu. Men vi ser fram mot att ha på oss shorts och ett par veckor så är det nog dags.

  Ha det så bra !!!

  1. Den var hur bra som helst.
   Bra att vara ute i god tid med poolen. Helt plötsligt kommer värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *