För mycket snö!!

Utanför den trevliga ställplatsen i Tavira där vi var för 3 år sedan. Ingen snö där inte.

2023-02-03

Prognosen stämde tyvärr och det började snöa tidigt på morgonen. Vid 8, när jag var uppe och droppade Hasse öga, var det mycket snö och mer kom det. Jag gick sedan och la mig igen och det gjorde Hasse också.

Vid halvtio gick jag upp och det snöade fortfarande och det var lite blåsigt och omkring nollan. Avstod utan problem ifrån min morgonpromenad. Blev lite ”gympa” inne i en halvtimme.

Det slutade så småningom att snöa och efter ett tag kom det en traktor och skrapade bort snön runtomkring här och även utanför husbilen. På eftermiddagen ljusnade det lite och solen tittade fram mellan molnen och det var någon plusgrad . Strax efter tre tog jag på mig och gick ut med stavarna. Tänkte gå en sväng men kom inte så långt. Där det var skrapat fanns det kvar på sina ställen hårdpackad snö och där var det fläckvis mycket halt. Det hade jag inte räknat med när jag satte ner foten. Den gled iväg och plötsligt fick jag mer markkontakt än vad jag önskade. Många svordomar ropade jag ilsket och samtidigt skräckslagen. Kände försiktigt efter och kom fram till att inget var brutet. Hasse kom ut så fort han kunde med Rulle för att se vad som hade hänt. Jag tog mig upp igen på darriga ben. Plumsade genom snön hem igen och kom in. Det var en obehaglig upplevelse som jag hade kunnat vara utan. Nu går jag inte ut igen förrän det är ordentligt grusat.

Kokte ägg i airfryern och i dag blev dom väldigt hårdkokta. Kommer att prova igen och då ska jag lyckas få dom som jag vill ha dom.

På eftermiddagen skalade jag två äpplen och skar dom i mindre bitar och la dom i en liten skål. Strödde lite kanel över samt ringlade lite sirap och rörde runt. La dom sedan i airfryern med ett smörgåspapper i botten. Efter 20 minuter i 140 grader var dom lagom mjuka och smakade jättegott.

I kväll blev det korv med pommes. La smörgåspapper i botten och fyllde på med frysta pommes av den lite tjockare sorten. Satte temperaturen på 180 grader och tiden på 18 minuter. Då var dom inte klara så jag skakade om dom en del. Efter ytterligare 25 minuter var dom klara. Inte så mycket färg som jag ville ha men dom smakade bra ändå. Kanske tog jag lite för många på en gång.

Det är roligt att testa lite och får se i morgon om det blir något annat i airfryern som hädanefter kallas för af.

Får nog stå ut ett tag till med snö och halka.

4 reaktioner till “För mycket snö!!”

 1. Vi har varmluftsugn och det tog ett tag innan vi fick ordning på pommefritten, men nu får vi alltid krispiga och goda sådana.
  Idag åt vi laxgratäng och det är en stor favorit.
  Törs jag berätta att vi hade +23 ute idag och så vi njöt.
  Ta det försiktigt i halkan.

  Ha det så bra!!!

  1. Man får prova sig fram tills resultatet blir det man vill ha.
   Så härligt ni har det.
   Kan inte vara nog försiktig!

 2. Jag tror inte man skall ha smörpapper i botten för då kan inte luften cirkulera som den skall. Är ingen kock men jag tror det är så. Tips.

  1. Det börjar jag också tro. Det är bakplåtspapper som används. Tack för tipset ska kolla utan nästa gång.

Kommentarer inaktiverade.