Bara så mulet

2023-01-09

Väderprognosen stämmer bra nu. Mulet hela dagen och lite skurar lite då och då. Vindstilla och 4 – 7 plusgrader. Rätt så trist att gå ut men det får man göra ändå. Att gå minst en promenad om dagen är ett måste för mig när det inte är snöglopp och halka.

Denna vinter har jag köpt D vitamintabletter till oss som vi tar en om dagen. Det behövs nu när vi inte har någon sol att vara i. Saknar verkligen solen och värmen. Även om det är mulet och regnar söderut så finns solen där flera dagar i veckan. Dessutom flera timmar med längre och ljusare dagar.

I dag så hyrde jag tvättmaskinen och tummlaren på campingen. Det blev en mycket full maskin. Tvättar inte så ofta nu för tiden och det beror på att vi inte smutsar ner oss. Varför skulle vi göra det? Man behöver inte ta på rena kläder varje dag och tvätta jämt och det ligger ju i tiden med klimat/miljö också. Och inte ska man tvätta sönder sina kläder eller hur? Dom håller mycket längre än vad man tror. Och som i vårt fall vem bryr sig om vad vi har på oss? Ingen kan jag ju säga!

Som vanligt en lugn dag. Tycker det är skönt eftersom slutet av förra året var rätt så jobbigt. Alla dessa tider att passa och alla dessa taxiresor. Räcker med att tänka tillbaka för att uppskatta lugnet och stillheten som det är nu.

Hade tagit fram en plastpåse med några skivor fläskyttefilé till middagen i kväll. Trodde jag. Det var urbenade kycklinglår. Så i fryst tillstånd ser det likadant ut. Men vad gjorde det! Absolut ingenting. Tillagade det med kokt potatis och gott kryddat stekt kött med den sås som vi verkligen gillar, Rydbergs Beasås. Smakade så jättegott.

Och så klart gjorde vi ingenting sedan. Lyssnade på radion som vanligt.

2 reaktioner till “Bara så mulet”

  1. Jag kommer ihåg när jag upptäckte att ingen visslade efter mig om du förstår vad jag menar. Då ändrade jag stil till en mer sk bohemisk och så jag mådde bra. Sedan dess klär jag mig som jag vill och det enda jag bryr mig om är att kläderna är sköna. Sedan JR slutade arbeta och skrotade kostymer, kavajer och finskor, har även han anammat en mer avslappnad stil. Så vi går här och skrotar i vårat lilla paradis.

    Kyckling är aldrig fel utan är bara så gott.

    Ha det så bra!!!

    1. Förstår precis!! Skönt med en avslappad klädstil, egentligen ingen stil alls.
      Kyckling är gott och lättlagat.

Kommentarer inaktiverade.