Julafton

2022-12-24

Så är det julafton i dag och det märks på radioprogrammen. Nästan allt handlar om jul och det blir lite julstämning även här i husbilen. Det är kallt ute, minus 3, men en lite blek sol har lyst över oss några timmar mitt på dagen. Skönt att sitta inne i husbilen och där solen lyste in, den värmde så gott.

Tog en promenad på förmiddagen för det såg så skönt ut och för att jag behövde röra på mig. Men jag började frysa rätt så fort och det kändes bra att komma in i värmen igen. Men jag var i alla fall ute en halvtimme.

Plockade sedan fram lite köttbullar och räkor från frysen för att det skulle tina långsamt till kvällen jultallrik. Kokte några ägg också. Skalade några potatis och hackade en halv gul lök samt öppnade en burk ansjovisfiléer. Jansson på gång.

Gick sedan bort till köket där jag tidigare hade satt ugnen på 200 grader. Hade med mig Jansson dit och gjorde det sista där. Fyllde på med grädde, strödde på lite skorpmjöl och klickade på lite smör och satte sedan in formen i ugnen.

Hämtade den sedan efter ca 1 timme och då såg den fin ut och doftade ljuvligt (eller juligt).

Gjorde i ordning en julaftonstallrik till oss med sådant som vi tycker om. Smakade väldigt gott och vi blev lagom mätta. Ska bli gott med rester i morgon.

Lyssnade på radion i kväll (vilket vi alltid gör) och det var lite blandat av gammal och ny julmusik. Väldigt trevligt att lyssna på.

Nu är det bara resten kvar av julen och den brukar numera försvinna rätt så obemärkt för min del.

Hoppas att alla har haft en fin julafton och önskar alla en god fortsättningen på helgen.

6 reaktioner till “Julafton”

 1. Vår julmat blev väldigt lyckad och smakade så gott. Såg lite Babben till den och det var precis lagom med jul för vår del.
  Just nu följer vi en familj som seglar katamaran jorden runt och det är roligt att se, men inget vi längtar efter att göra.
  Jul lunchen åt vi ute i solen. Så mysigt.

  Ha en god fortsättning!!!

  1. Härligt att er middag blev lyckad, hade inte väntat något annat!!
   Att seglar på ett eller annat sätt har aldrig lockat mig. Är liksom snö bäst på bild eller film!
   Äta ute i solen, blir avundfrisk!!

 2. Härligt att läsa om eran julafton.
  Dessvärre blev våran inte alls som planerat. Min man har haft en fruktansvärd förkylning sedan 2veckor tillbaka och nu var det jag som drabbades på LilleJulaften. Kändes så deppigt!
  Tack o lov har jag fått sova hela denna natt o kände mig lite piggare idag, dessutom sken solen o det har varit runt +20°.
  Nu ikväll kvittrar fåglarna så vackert o då läks även själen.
  Nu ser vi framemot ett friskare 2023.

  1. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Men det verkar ju att ordna upp sig till det bättre.
   Sol, värme och fågelkvitter är ju underbart.
   Ett friskare 2023 önskar vi också.

Kommentarer inaktiverade.