Rödlök

En 10 år gammal bild ifrån en ställplats i underbara Moseldalen.

2022-09-23

Ingen sol på morgonen i dag och bara 11 plus samt ingen vind. Lite svalt men inte kallt tyckte jag när jag och Gustava gick en sväng. Blev sedan växlande molnighet med lite sol och lite mer blåst.

Lånad bild från Pinterest men min rödlök ser likadan ut.

I dag fick Hasse skiva rödlök i tunna skivor som jag sedan picklade (la in i ättikslag). Så bra Hasse kunde göra detta då jag har ont i ryggen för tillfället. Jag har svårt att stå upp någon längre tid i köket. Räcker att göra det när jag ska fixa till middagen.

Under eftermiddagen kom det hit en del husbilar/vagnar och parkerade. Finns en del som gillar att komma hit på helgerna.

I dag blev det bruna bönor med stekt rimmat fläsk och det tycker vi smakar jättegott. Vi blev väldigt mätta.

I morgon ska det vara bakluckeloppis utanför bygdegården och vi går troligen dit och kollar lite.

”Passageraren 06:20” av David Baldacci var mycket bra och hade ett högt tempo från första till sista sidan. Väldigt spännande med intressanta karaktärer. Det är en del märkliga mord som inträffar och som ska lösas. Huvudpersonen råkar ut för en del obehagliga händelser som han löser på bästa sätt men med en del våld. Mördaren blir inringad och slutet är något överraskande. Ser fram emot nästa bok.

Baksidestext

Ny serie av thrillermästaren David Baldacci.
Travis Devine, före detta ranger i amerikanska armén, numera finansanalytiker på Manhattan, kontaktas av en specialenhet inom Homeland Security. För att avvärja ett terrorhot vill enheten ha hans hjälp med att ta reda på vem som i hemlighet slussar kryptovaluta genom finanssektorn och varför. När Travis, som lagt sin militära karriär bakom sig, först vägrar hotas han med militärfängelse – Homeland Security vet att Travis begått ett fruktansvärt misstag under sin tjänstgöring i Afghanistan. Nu får han en sista chans att sona sitt brott.

2 reaktioner till “Rödlök”

  1. Jag säger lägga in för det där nyordet pickla låter så fånigt. Bra du översatte ordet.
    Konstigt att jag missade att läsa detta inlägg från i fredags. Men nu har jag gjort det.

    Må så gott!!!

    1. Tycker att ”lägga in” är rätt ord. Undrar var ”pickla” kommer ifrån??
      Pickla kommer från engelskans pickled för inlagd. När man picklar något, till exempel rödlök, brukar man använda en så kallad 1-2-3-lag. Den kallas 1-2-3 för att man använder en del ättikssprit, två delar socker och tre delar vatten.

Kommentarer inaktiverade.