Vitlök

2022-09-22

Kalla nätter och soliga varma dagar är något som påminner mig om vädret i Peniche på vintern där. Så är ofta vädret där.

I natt var det 4 plus och senare 15 – 20 grader. Solen lyste välvilligt ner över oss från en klarblå molnfri himmel och vinden var obefintlig. Men lite moln kom senare på dagen och det blev lite svalare, började blåsa lite också.

I dag bad jag Hasse att skala vitlök. 3 stora lökar i klyftor skalade han och då var glasburken full som dom skulle få plats i. Jag la sedan över dom i en kastrull och där fick dom koka i några minuter. Jag gjorde en marinad med olja, olika torkade örter och lite chiliflakes som jag hällde över dom varma vitlökarna som jag hade lagt tillbaka i glasburken. Ska nu stå några dagar i kylen och sedan är det dags att smaka på dom.

Några träd har redan börjat tappa sina löv som lägger sig som en gulbrun matta på marken. Hösten är på väg och jag hoppas den tar god tid på sig att komma hit.

Ikväll gjorde jag en typ spansk potatisomelett med lök och bacon. Det smakade väldigt gott och en klick lingonsylt passade bra till.

https://bokmassan.se/

I dag började Bokmässan i Göteborg, ett evenemang som jag fick möjlighet att besöka 2011. Det var otroligt roligt och givande och jag skulle gärna vilja göra om det när möjlig finnes.

Med anledning av detta så handlar kvällens Karlavagnen om ”Mitt älskade bibliotek”. Jag lyssnar på detta och det är intressant. Biblioteken verkar att betyda väldigt mycket för människor i dag. Egentligen helt fantastisk att man kan gå dit och helt gratis låna hem böcker och även annat.

2 reaktioner till “Vitlök”

  1. Min mamma som var bibliotekarie var ofta på bokmässan i Göteborg och tyckte att det var årets höjdpunkt. Annars jobbade hon mer med forskning och gamla böcker.
    Därför brukar jag säga att böcker finns i mitt blod och som tur är har JR samma intresse.
    Vi har precis lyssnat klart på: Landsvägarnas drottning av Karin Jansson. En riktigt feelgood bok.

    Ha det så bra !!!

    1. Förstår att du har ”böcker i blodet” och att JR också gillar böcker.
      Googlade på boken ni nyss lyssnat på och den verkar vara väldigt bra. Sätter upp den på min läslista.

Kommentarer inaktiverade.