Stekt sill

För 10 år sedan någonstans i underbara Moseldalen.

2022-09-20

Att klaga på vädret går inte i dag heller. Solen lyste ner över oss från en i stort sett klarblå himmel, bara lite vita molntussar som långsamt flöt fram högt uppe i det blå. Det var 15 plus och bara en svag något sval vind. Blev en härlig morgonpromenad.

Det är egentligen otroligt att jag behöver handla i dag igen men så är det. Vi skulle köra och tömma postfacket så det passade ju bra.

Körde strax efter 1 och började med att köra till Preem i Skene för att tanka diesel. Har nu ett SÅIFA kort med rabatt så vi tankade fullt. Det var länge sedan sist. Intressant att se vad priset var när fakturan kommer.

Fortsatt till MM. Inte så mycket folk som handlade, mer personal som fyllde på i dom halvtomma hyllorna. Så blev det en hel del till handlat i dag också. Rejält fullt i kylskåpet igen.

Körde sedan till Rydal och tömde postfacket, fanns några brev i dag. Fortsatte sedan till Seglora och körde till vår plats och parkerade.

Vi har varit sugna på panerad stekt sill ett tag så jag köpte alltså sill i dag. Dom var lagom i storlek tyckte jag. Köpte även mospotatis för till detta vill jag ha hemlagat mos. Det smakade precis så gott som vi trodde det skulle göra. Faktiskt lite godare och moset var jättegott. Blev några sillar kvar som jag la in med massor av lök i ättikslag. Är också väldigt gott på knäckebröd t ex.

Efter maten fick vi lätt paltkoma för vi blev så mätta. Lätt att äta lite för mycket när det smakar gott och det är något som man har längtat efter.

2 reaktioner till “Stekt sill”

 1. Är väl ingen sillfantast men håller med om att det smakar extra gott med en viss rätt som man längtat efter.
  JR har storhandlat till oss idag och nu har vi fyllt våra skåp och hyllor.
  Vi ska äta fiskburgare ikväll och det är så gott.

  Ha det så bra !!!

  1. Vi har alla våra favoriter.
   Gott med fullt där det ska vara välfyllt.
   Fiskburgare var det länge sedan jag åt, kanske snart dags igen!

Kommentarer inaktiverade.