Trevligt besök

2022-09-06

Åter en solig morgon med blå himmel , 17 plus och bara en svg vind. Blev senare växlande molnighet och lite småblåsigt och uppemot 20 plusgrader. Men vilken underbar inledning av september månad med ett så underbart väder.

”Motiv X” av Stefan Ahnhem läste jag klart. Det var en otroligt spännande kriminalare i ett otroligt högt tempo. Väldigt många mord och det ena väldigt mycket värre än det andra. Här finns det ingen gräns verkar det som hur vidrigare det finns att ta livet av människor. Men det är mycket spännande och det finns inget slut i denna bok. Kommer tydligen i nästa bok som är en fortsättning på denna bok. Ligger på kö i min läslista.

Baksidestext

Fabian Risk vakar vid sin skottskadade dotter Matildas sida, som ligger i koma på Helsingborgs lasarett, samtidigt som ett brutalt mord på en flyktingpojke från Syrien kastar in stadens kriminalpolis i en ny komplicerad utredning med rasistiska förtecken.

Men inget är så enkelt som det först verkar och när flera nya mord äger rum befinner sig Lilja, Klippan och de andra på Helsingborgspolisen snart i en allt mer pressad jakt på flera gärningsmän. Till slut tvingas Fabian tillbaka i tjänst trots att han helst hade velat ägna sig åt sin familj, och kriminalpolisens chef Astrid Tuvesson avbryter sin tolvstegsbehandling mot alkoholism trots att den bara har börjat, för att leda arbetet med de parallella utredningarna.

Samtidigt brottas Fabian med information som hans döde kollega Hugo Elvin lämnat efter sig och påbörjar en egen privat utredning som kan komma att förändra den sammansvetsade utredningsgruppen för all framtid.

Vi fick fint och trevligt besök på eftermiddagen i dag. Det var min äldste son som kom hit med mitt lilla barnbarnsbarn. Det sötaste av allt sött. Vilken ljuvligt liten tjej.

Men han hade dessutom med sig ett stort fat med Skagenröra i tunnbrödsrulle och det smakade verkligen jättegott. Var så många att alla som fanns i närheten bjöds på detta goda samt att jag fick ett fat med hem med några rullar, räcker till mat i morgon också.

Sedan var det dags att gå hem var och en till sitt och sonen körde hem. Skönt att slippa matlagning tyckte jag.

3 reaktioner till “Trevligt besök”

    1. Det var gott och roligt.
      Jag ska boka vaccintid till oss också för fjärde sprutan men det är ju lite körigt nu tycker jag.

Kommentarer inaktiverade.