Gurka är gott

2022-08-22

Solig morgon med 20 plus redan vid niotiden på morgonen när jag gick ut en sväng med Gustava. Det var en svag vind då som kändes lite svalkande. Senare under dagen så kom det lite moln som ibland skymde solen lite. Det gjorde ingenting för då blev det åter lite svalare och det kändes skönt. Gillar när det håller sig omkring 20 – 24 plus.

Hade köpt 3 slanggurkor på Lidl för 20:-, billigt tyckte jag. När jag handlade där. Och det var verkligen fina gurkor, långa och raka och lagom tjocka.

I dag så kom Hasse ihåg att vi hade dom vilket jag faktiskt hade glömt bort. Låg längst ner i kylskåpets grönsakslåda. Tog fram dom och Hasse satte sig att skiva hälften av dom med en osthyvel ner i en vid skål. Under tiden så gjorde jag i ordning en lag som dom skulle hällas över. En sån där lag med vatten, ättika, lite salt, lite vitpeppar och socker. Brukar bli så gott men den får nog vila tills i morgon. Kallas även att pickla. Men vi åt lite färsk gurka i dag på våra smörgåsar samt till middagen i kväll. Så gott.

Sedan så ringde jag för första gången på min nya mobil. Den gick att ringa ifrån! Fungerade även på denna funktionen som egentligen är den som är det som egentligen är den som det var för början tänkt som!! Men nu är det en dator som man man bär med sig som det även går att ringa ifrån och ta emot samtal. Blev lite virrigt men så är det.

Men jag kom fram till sjukresa taxin och fick bokat en sjukresa tills i morgon. Det är dags för blodprov och ytterligare en röntgen för att kolla vad som kan ha förändrats sedan föregående röntgen. Behövs för att läkarteamet ska kunna ta ställning till vilken typ av strålning/cellgiftsbehandling som ska kunna sättas in. Det är väldigt mycket oro nu för oss och vi mår inte alls så bra. Men det är väl inte så konstigt eller hur?

4 reaktioner till “Gurka är gott”

  1. Men Usch så jobbigt ni har det nu. Ovissheten är nog det värsta man kan råka ut för när man har något som måste åtgärdas.
    Hoppas er resa gick bra för er idag, Vi har också varit på resande hjul.
    Den gurka du lägger in blir den ättiksgurka eller saltgurka? Min svärmor gjorde en inlagd gurka som var så go men tyvärr fick jag aldrig receptet. Jag tycker ju så mycket om saltgurka.

    Tänker på er !
    Ha det så bra!

    1. Resan gick bra men som vanligt psykiskt jobbig.
      Inläggning är typ inlagd gurka.

  2. Det är inte konstigt alls.
    Det är tuffa tider som väntar er Det vet ju både du och jag som gått igenom samma sak och då finns självklart oron där för vad som ska hända.
    Man slits mellan hopp och förtvivlan.
    Men vi håller tummarna.
    Kramar från oss2 till er båda.
    UllaåErkki

    1. Alltid mer nervöst när man inte vet vad som väntar.
      Tack för tummhållning.
      Kram

Kommentarer inaktiverade.