Hemma igen

2022-06-08

Regntunga moln hängde över oss denna morgon. 15 plus och rätt så blåsigt. Klarade mig utan regn på morgonrundan. Sedan så skurade det mer eller mindre hela dagen. Vattensamlingarna ökade mycket.

Hasse ringde på förmiddagen och sa att han får komma hem i dag. Tiden gick och ingen Hasse kom. Han ringde igen och sa att sjuktransporten gick vid halvfyra på eftermiddagen. En timme senare var han hemma. Han kunde hjälpligt ta sig fram men det gick och han tog sig in i husbilen själv. Men jag var bakom och stöttade lite.

Tyvärr hade han inte varit på sjukhusapoteket och hämtat ut sin medicin, han var rätt så stressad så det liksom föll bort. Och den behöver han verkligen. Bad en god vän som var på besök här att köra mig till Kinna och ett apotek där. Det gjorde dom så gärna. Jag uppskattade det jättemycket. Var ju en del smärtstillande som var absolut nödvändigt.

Skönt att honom hemma igen och hoppas nu att allt kommer att gå bra.

Dags för flugjakt igen. Fanns en hel del härinne. Stora flugor som verkligen är tillgivna. Dom gillar att klampa runt i ansiktet vilket jag tycker är äckligt och irriterande. Trodde jag fick ihjäl alla men senare på kvällen så kom det en till surrande. Men en står man ju ut med.

”Galgbergets väktare” av Anna Jansson var mycket spännande och stundtals riktigt obehaglig. Kusliga datorintrång och hemska mord. Rätt så sorgligt slut. Har aldrig blivit besviken på en polisroman av denna författare.

Baksidestext:

Maria Wern har drabbats av en tragedi. Hennes man Björn är förlamad från nacken och nedåt och Maria sköter om honom i hemmet. När ett lik hittas i vattnet nedanför Högklint tvingas hon ge mer ansvar till de personliga assistenterna. Trots att hon litar på dem är det något som skaver.
Nittonåriga Elin Rute väcks på midsommarnatten för att upptäcka att hennes älskade, Oliver, ligger mördad utanför sommarhuset i Djupvik. Hennes föräldrar beter sig oerhört märkligt, och Elin tvingas göra något som kommer att plåga henne länge efteråt.
Galgberget i Visby är en gammal avrättningsplats. Gruppen som kallar sig Galgbergets väktare har tagit som sin uppgift att peka ut förrädare och döma dem till historiska straff. Ledaren låter hellre bilan falla än benådar.
I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned på hennes privatliv. På klassiskt Anna Jansson-manér binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.

2 reaktioner till “Hemma igen”

 1. Skönt att du har Hasse hemma igen och kan pyssla om honom. Tur ni har vänner som kan skjutsa för inköp och till apotek.
  Vila är väl det som behövs för er båda nu.

  Ha det så bra och sköt om er !!!

  1. Ja det känns bra.
   Hjälpsamheten är stor här och det är något som man uppskattar.
   Vila och träning.
   Detsamma till er

Kommentarer inaktiverade.